Praktikanten anbefaler: Rubinrød-trilogien af Kerstin Gier
Rubinrød-trilogien af Kerstin Gier (bind 1)

Praktikanten anbefaler

26.04.24
Birk som går i 7. klasse på Christiansø har været i praktik hos os i denne uge

"Jeg hedder Birk og går i 7. klasse på Christiansø Skole. Jeg synes, at fantasy-genren er fantastisk. Og jeg elsker den måde, bøgerne fanger en, så man sidder inde på sit værelse i flere dage helt opslugt af en bog."

Fantasy giver forfatteren lov til at lave sin helt egen verden, helt uden grænser. Så kan man som læser fantasere om, hvordan de forskellige verdener er at leve i. Eller hvor sejt det kunne være at have specielle kræfter. Man kan også bruge meget tid på at finde ud af, hvordan de forskellige verdener hænger sammen. Det er er sjovt, når der er et kort i starten af bogen, så man kan følge med i, hvor hovedpersonerne er rejst hen.

Boganmeldelse

”Rubinrød” er udgivet i 2015 af forlaget Turbine, bogen er skrevet af Kerstin Gier og er på 355 sider. Den er oversat fra tysk til dansk af Maj Westerfeld.

“Før jeg nåede derhen, havde jeg allerede trådt tre gange i en vandpyt. Da jeg skulle til at springe uden om en fjerde, blev benene pludselig revet væk under mig. Min mave slog kolbøtter, og gaden flød sammen til en grå flod for mine øjne.”

Gwendolyn er 16 år og bor i London i år 2009. Hun har en helt speciel hemmelighed, som hun ikke engang selv kender til. Hun tror, at hendes kusine Charlotte har hemmeligheden: et tidsrejsergen, som gør det muligt at rejse i tiden. Men en dag føler hun sig svimmel, og pludselig står hun i Londons gader i starten af 1900-tallet. Hun er dog ikke den eneste: to år tidligere oplevede den arrogante Gideon de Villers det samme. Sammen skal de nu ud på missioner i fortiden for at opspore andre tidsrejsende. Men det bliver ikke så nemt, som de troede, for nogen vil sætte en stopper for deres plan.

Serien foregår i London men på mange forskellige tidspunkter, da der jo er tidsrejser. "Rubinrød" er en spændende bog i genren fantasy. Jeg kan godt lide den måde, forfatteren Kerstin Gier får tidsrejser med i bogen, uden at det bliver for kompliceret.

Fantasy med et strejf af realisme

Bogen er nok skrevet med Young Adult som målgruppe, men voksne kan bestemt også læse bogen. Bogen er første del af en trilogi, det er godt fordi der er stadig en del ubesvarede spørgsmål når bogen er færdig. Jeg glæder mig til at læse del 2 og 3. Desuden er del 1 og 2 blevet filmatiseret.

Greven af Saint Germain spiller en stor rolle i bogen, da det er ham, der har fundet ud af at lave kontrollerede tidsspring. Det er ham, der holder styr på det hele: “Jeg er ikke helt klar over din rolle i det her, min pige, eller om du overhovedet betyder noget. Men ingen skal have lov til at overtræde mine regler. Så er du advaret. Har du forstået?” (s 255)

Birk synes, at det er fedt, at det kun er tidsrejserne, der er fantasy i bogen. Det gør den anderledes end andre fantasy-bøger, jeg har læst, og det giver den et strejf af realisme. Og hvem ved, måske findes der også tidsrejsende i virkeligheden? 

Rubinrød-trilogien
Kerstin Gier (f. 1966): Rubinrød : kærlighed går gennem alle tider GennemseGennemse
  • Bog

Rubinrød : kærlighed går gennem alle tider

Af Kerstin Gier (f. 1966) (2015)
16-årige Gwendolyn forsøger at passe sin skole, men er til alles overraskelse familiens tidsrejsende. Sammen med den ...
Læs mere
Kerstin Gier (f. 1966): Smaragdgrøn : kærlighed går gennem alle tider GennemseGennemse
  • Bog

Smaragdgrøn : kærlighed går gennem alle tider

Af Kerstin Gier (f. 1966) (2016)
Fantasy. Tidsrejser, dæmoner og spøgelser kan ikke længere slå Gwendolyn ud. Nu skal hun bare finde ud af, hvordan ma...
Læs mere
Kerstin Gier (f. 1966): Safirblå : kærlighed går gennem alle tider GennemseGennemse
  • Bog

Safirblå : kærlighed går gennem alle tider

Af Kerstin Gier (f. 1966) (2016)
Tidsrejser, spøgelser og forelskelse er blevet hverdag for 16-årige Gwendolyn. Men det betyder ikke at hun kan lide d...
Læs mere