Folkeuniversitetet - Den legemliggjorte tænkning, foredrag d. 10.12.

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
70 - 140
Lokalitet
Rønne Bibliotek
Pingels Allé 1
3700 Rønne
Lokale
Salen
Arrangører
Målgruppe

Folkeuniversitetet - Den legemliggjorte tænkning

Ph.d. Ulrik Houlind Rasmussen fra Metropol-København kigger nærmere på kroppen

Man ophører aldrig med at beundre, hvordan den menneskelige krop er blevet mulig, skriver Nietzsche i en række efterladte fragmenter fra 1885. Kroppen taler sit eget sprog. Den har sin egen, tavse stemme, som man gør klogt i ikke at overhøre. Samtidig er kroppen elementært gådefuld. Vi fanger den aldrig rigtig på fersk gerning. Den unddrager sig klar bestemmelse, da den hverken er entydigt ’subjekt’ eller ’objekt’, men på tvetydig vis er begge dele samtidig. Kroppen er - med et udtryk fra fænomenologiens grundlægger - et ’omslagspunkt’ mellem mit eget og det fremmede, en skæringsflade for det implicit fungerende og det eksplicit tematiserede. Også når vi taler om og tænker på kroppen, er kroppen på sælsom vis uundgåeligt med.

I foredraget ser vi nærmere på, hvordan kroppen gør sin tavse stemme gældende bag de kulturelle forgrundsforekomster og vores mere bevidste tankegang, idet vi igen lader os slå af forundringen over, at den menneskelige krop overhovedet er blevet mulig.

ARRANGØR: Bornholms Folkeuniversitet

Foredraget indgår i rækken 'Filsofi - identitet, eksistens og tro'. Læs mere om Folkeuniversitetet.

Adgang til enkeltforedrag koster 140 kr., som betales ved indgangen. For medlemmer af Ældre Sagen Bornholm og unge under uddannelse koster enkeltforedrag 70 kr. Betal kontant eller med Mobile Pay.

Pris
70 - 140