Forberedelserne til D-dag - 11.9. på Rønne Bibliotek
En spændende aften med Poul Gross

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
70 - 140
Lokalitet
Rønne Bibliotek
Pingels Allé 1
3700 Rønne
Lokale
Salen
Arrangører
Målgruppe

Forberedelserne til D-dag

Foredrag med kommandør Poul Gross

I anledning af D-dagens 75 års jubilæum sætter vi i 2019 fokus på Anden Verdenskrig. I juni var det 75 år siden verdenshistoriens største landgangsoperation fandt sted, da 100.000 allierede soldater landede på Normandiets kyst, som var stærkt forsvaret af den tyske Atlanterhavsvold. Anden Verdenskrigs afgørelse afhang af denne dag, og meget ville have været anderledes hvis ikke landgangen var lykkedes. Operationen fascinerer stadig i dag, bl.a. gennem film som Saving Private Ryan og Kammerater i Krig.

Poul Groos, kommandør: Opfindsomheden blomstrede

Forberedelserne til D-dag tog 3 år, men mest imponerende er flådeoperationen ”Neptune” som bragte styrkerne over Den Engelske Kanal og ind på strandene. Dernæst kommer den vigtige og succesfulde vildledning af tyskerne til at tro at invasionen ville komme ved Calais – og ikke i Normandiet. Opfindsomheden blomstrede, men vigtigst af alt var hemmeligholdelsen af forberedelserne, for at de tyske spioner ikke skulle opdage de allieredes ægte planer. Kommandør Poul Groos fortæller og forklarer forberedelserne til D-Dag og sætter de enorme
forberedelser ind i sammenhæng med hele den allierede krigsindsats.

PRIS: Adgang til enkeltforedrag koster 140 kr., som betales ved indgangen. For medlemmer af Ældre Sagen er løssalgsprisen 70 kr. Medlemskort skal vises. Unge under uddannelse 70 kr. 

NB! Foredraget indgår i Folkeuniversitetets serie Historie, hold 19-04. Læs mere.

Pris
70 - 140