Folkeuniversitetet 2018-19: Menneskets stilling i kosmos. Træk af den filosofiske antropologi, 20. november kl. 19
Folkeuniversitetet 2018-19: Menneskets stilling i kosmos. Træk af den filosofiske antropologi, 20. november kl. 19

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Lokalitet
Rønne Bibliotek
Pingels Allé 1
3700 Rønne
Arrangører
Pris
130 kr.
Målgruppe

Menneskets stilling i kosmos

En filosofisk ekspedition i fodsporene på mennesket

Lektor, ph.d. Ulrik Houlind Rasmussen (Metropol, København).

"Al antropologi har allerede sat mennesket som menneske”, skrev Martin Heidegger. Og han mente det ikke som smiger. Ifølge Heidegger er den filosofiske antropologi imidlertid ikke filosofisk, fordi den ikke ved, hvad den laver. Den er tværtimod ikke filosofisk, fordi den alt for nøje ved, hvad det er, den laver. Heideggers forbehold synes dog ikke just at have afskrækket en række fremtrædende filosoffer i det 20. århundrede fra at bedrive - filosofisk antropologi.

Vi vil i aftenens foredrag tillade os at ignorere Heideggers spærreklausul og i stedet forfølge nogle af de mest frugtbare og overraskende indsigter, som den filosofiske antropologi er nået frem til. Vi går med Hans Blumenberg ind ad menneskehedens arkaiske bagdør og kigger nærmere på stenkast, fælder, den oprejste gang og huleudgange. Og vi tøver ikke med at prøve at forstå, hvordan skum, bobler og glober ifølge Peter Sloterdijk kan blive til de centrale elementer i en post-metafysisk antropologi. Velkommen til en filosofisk ekspedition i fodsporene på mennesket!

ARRANGØR: Bornholms Folkeuniversitet

ENTRÉ: Adgang til enkeltforedrag 130,- kr. Medlemmer af Ældre Sagen Bornholm koster enkeltforedrag 65 kr. Medlemskort skal vises.

FOLKEUNIVERSITETET, FILOSOFI, hold 18-02

Alle foredrag i denne serie holdes i mødesalen på Rønne Bibliotek fra kl. 19 - 21. Den samlede pris for foredragene er 950 kr. For medlemmer af Ældre Sagen Bornholm er prisen 475 kr. Medlemskort skal vises. Tilmelding sker ved at sende en mail til Jon.Madsen@brk.dk med angivelse af dit navn og hold 18-02. Samtidig indbetales beløbet på konto nr. 6958 000 848 0036 med angivelse af dit navn og hold 18-02. Tilmeldingen er først gyldig når Folkeuniversitetet har modtaget indbetalingen.

Se Folkeuniversitetets samlede program 2018-2019.