Folkeuniversitetet: Undertrykkelse og modstand i nyere filosofi, d. 17.12.19
Snart er det jul, men kig forbi og få et vitamintilskud til hjernen!

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
70 - 140
Lokalitet
Rønne Bibliotek
Pingels Allé 1
3700 Rønne
Lokale
Salen
Arrangører
Målgruppe

Undertrykkelse og modstand i nyere filosofi

Mød cand.mag.phil. Tara Skadegaard Thorsen tirsdag d. 17.12.

Mange forskellige grupperinger har været med til at forme nyere tids filosofi, både ved at bidrage, få deres teorier stjålet fra bedre kendte navne, og ved selv at bryde igennem. Det gælder bl.a. for kvinder, seksuelle minoriteter og filosoffer med mørk hudfarve.

Den første del af dette foredrag handler om hvordan begrebet undertrykkelse både forstås og kompliceres af flere nyere filosoffer. Der er særligt fokus på forholdet mellem teori og praksis og hvilke mulige konsekvenser der kan opstå, når det kun er teori, der kommer fra en begrænset skare af mennesker, der får genklang. Herudfra undersøges en mulig kobling mellem teorier omkring undertrykkelse i viden og uddannelsesaktivisme i en samtidshistorisk kontekst. Er det f.eks. vigtigt at vide om det er en hvid mands eller en brun kvindes værk, vi læser? Hvilken rolle kan studerende have i modstand mod undertrykkelse, og hvad kan en klage gøre?

Overordnet undersøges forholdet mellem filosofi på skrift og aktivisme i praksis nærmere.

Tara Skadegaard Thorsen er cand.mag.phil. fra Københavns Universitet og medstifter af anti-diskriminationsorganisationen FRONT.

ARRANGØR: Bornholms Folkeuniversitet

Foredraget indgår i Folkeuniversitets foredragsrække 'Filsofi - identitet, eksistens og tro'. 

Adgang til enkeltforedrag koster 140 kr., som betales ved indgangen. For medlemmer af Ældre Sagen Bornholm og unge under uddannelse koster enkeltforedrag 70 kr. Betal kontant eller med Mobile Pay.

Pris
70 - 140