Lytteklubben åbner sæsonen: Kom og oplev Arne Würgler d. 4. oktober
Arne Würgler (foto: SD Andersen)

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Rønne Bibliotek
Pingels Allé 4
3700 Rønne
Lokale
Salen
Arrangører
Målgruppe

Lytteklubben: Arne Würgler - en musikalsk peptalk

Vi åbner sæsonen med en aften med venstrefløjsmusikeren Arne Würgler, som fortæller og synger om dengang unge drømte om at lave verden om. Og hvad der siden skete

Hør en altid aktuel sangskriver, der som ung forelskede sig i de gamle danske sange og svor at synge på dansk. 

Genoplev de gamle sange og vores fælles historie fra den sorte skole i 50'erne, 60'ernes og 70'ernes oprør med pandebånd, kollektiv og fri kærlighed, 70'erne med EF-afstemning og Melodi Grand Prix, krig, krise, klassekamp og kærlighed.

Oplev et bud på mangfoldighed, den fælles historie og ikke mindst – den gode fest. Arne Würgler er den musiker, der har spillet allerflest gange foran Christiansborg slot. Sangeren, hvis musik i sin tid blev bandlyst af politikeren Erhard Jacobsen! Det bliver en aften med masser af musik og humor, hvor der lægges vægt på publikums aktive medvirken.

Tilmelding: Bestil gratis plads på e-mail roennebibliotek@brk.dk eller tlf. 5692 6800

Mere om Arne Würgler

Den akustiske guitar og den politiske sang er Würglers kampvåben. Siden 1970’erne har Würgler gjort sig bemærket på den politiske venstrefløj både som solist, halvdelen af den populære duo med Benny Holst og en del af kollektivet Agitpop. Og de kreative kræfter har efterladt et massivt spor af sange skrevet om tiden – og til tiden. Ofte med tekster af digteren Jesper Jensen. Samfundet og systemerne er blevet spiddet, mens troen på, at tingene kan ændres til det bedre for flertallet er den røde tråd.

Würgler var i 1973 med til at stifte DJBFA, Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer. Forbundet blev efter syv års kamp for bedre rettigheder og forhold for jazz og beatmusikere endelig en del af KODA i 1980.

Lyt til Arne Würgler og Benny Holst

Benny Holst: Agitpop GennemseGennemse
  • Cd (musik)

Agitpop

Af Benny Holst (1999)
Læs mere