200.000,- kr. til læselystprojekt på Bornholm
Det er hyggeligt at læse!

200.000,- kr. til læselyst!

20.12.19
Tæt samarbejde med SFO Åstedet på vej

Med en bevilling på 200.000,- kr. fra Kulturministeriets pulje for 'læselyst' er Bornholms Folkebiblioteker nu mange skridt tættere på et spændende samarbejde med SFO Åstedet. 

Bibliotekar og koordinator for børneområdet Lea Wolffbrandt:

"Jeg er utrolig glad over, at vi har fået så flot respons på vores ansøgning, og det så fedt, at biblioteket nu kan konkretisere samarbejdet med Åstedets leder Hanne Vesth i løbet af foråret. Vi glæder os så meget til at møde børnene og til at åbne bøgernes fantastiske universer for dem."

Formand for Job-, Udvikling- og Fritidsudvalg Erik Lund Hansen siger:

"Det er rigtig dejligt og vigtigt, at børn får læsning ind i deres liv, bøger og litteratur giver nemlig værdifulde facetter gennem hele livet. Jeg vil derfor gerne rose Bornholms Folkebiblioteker og SFO Åstedet for at have taget initiativet til projektet, og jeg håber, at det fremadrettet vil gøre en afgørende forskel for børnenes lyst til at kaste sig over læsningen".

Læsning som et aktivt tilvalg

Børn i Åstedets SFO i Rønne skal opleve litteratur, der giver dem lyst til at læse mere. Rønne Bibliotek og Åstedet SFO vil i fællesskab afprøve forskellige læseaktiviteter, med det formål at læsning fremstår som et attraktivt tilvalg i fritiden. Der lægges overalt vægt på at biblioteket er barnets frirum, så børnene har central medbestemmelse for valget af de bøger, aktiviteter og oplevelser de gerne vil beskæftige sig med.

Det landsdækkende projekt

35 projektansøgninger ud af 75 har modtaget tilsagn om tilskud fra læselyst-puljen. Og det giver mening, da læselysten er under pres i følge den internationale undersøgelse PIRLS fra 2016, hvor kun 20 procent af de adspurgte danske skoleelever i 3. og 4. klasse svarer, at de rigtig godt kan lide at læse. Samtidig konkluderer den danske undersøgelse ’Børns læsevaner 2017’ blandt andet, at der kan ses en klar sammenhæng mellem børns øgede tidsforbrug online og mindre tid på fritidslæsning af bøger.

 

Spørgsmål: Bibliotekar Lea Wolffbrandt, tlf. 5692 6829 eller mobil 3038 8328