Skammerens datter af Lene Kaaberbøl
Skammerens datter af Lene Kaaberbøl

Skammerens datter

20.07.20
Eventyrlig. Spændende. Overraskende. Læs Jasmins anbefaling af en bog, som har haft stor betydning for hende.

Hvis du gerne vil med på et spændende eventyr denne sommer, mens du deltager i Sommerbogen konkurrencen, så er Skammerens datter af Lene Kaaberbøl det helt rigtige valg!

NB! Konkurrencen er afsluttet! Men boganbefalinger nedenfor er stadig gode!

Skammerens datter er den bog der gjorde så stort indtryk på mig, at den fik mig til at interessere mig for at læse og for bøgernes verden. Jeg læste den første gang, da jeg gik i folkeskole, måske i 6. eller 7. klasse, og igen da jeg var 16 år gammel, hvor jeg virkelig fik øjnene op for læsning. Den er god som højtlæsning i 8-9-årsalderen og selv-læsning fra 10-års alderen.
Jeg er slet ikke i tvivl om, at bogen kan læses i dag og gøre ligeså stort indtryk på sin læser, som den gjorde indtryk på mig, for så mange år siden.

Skammerens datter er virkelig en klassiker i mine øjne. Det er en historie der kan læses igen og igen og man opdager nye dybder og nye lag af historien, for hver gang man læser den. Historien, karaktererne og emnerne i bogen er tidløse og går aldrig af mode. Historien introducerer dig til en helt ny verden, med elementer som virker bekendte, men foregår i en anden tidsperiode. Magi og trolddomskunst spiller en utrolig stor rolle i bogens plot og historie, både for karaktererne og hovedpersonen selv, Dina. For hun er Skammerens datter. Oplev magi, og eventyr, ikke mindst fare på færde, som man nemt kan lægge fra sig hvis det bliver for urovækkende, ved bare at lukke sin bog.

Jeg anbefaler virkelig den her bog, til alle der ikke ved hvad de skal læse. Til alle der gerne vil glemme alt omkring sig og opleve en helt ny verden og til alle der bare gerne vil læse en god historie!
Jeg er fan af at læse de samme gode bøger flere gange. Selvom jeg ved hvad der sker, kan jeg godt lide at besøge de samme universer igen og igen, og læse om de karakterer der har gjort stort indtryk på mig, og er blevet som mine tætteste venner i bøgernes verden.

Held og lykke på dit valgte eventyrs rejse & god læsning! 

Lån bøgerne og filmene her