Allinge Bibliotek - CPH:DOX Festival, 22.-28. marts 2019
Allinge Bibliotek - CPH:DOX Festival, 22.-28. marts 2019
CPH:DOX Festival: The other Munch, 25. marts 2019 på Allinge Bibliotek
llinge Bibliotek - CPH:DOX Festival, 22.-28. marts 2019
CPH:DOX Festival: The man who played with fire, 28. marts 2019 på Allinge Bibliotek

CPH:DOX 2019 på Allinge Bibliotek

26.02.19
Berømte forfattere - på film. Livestreaming og -interview

Bornholms Folkebiblioteker viser film på Allinge Bibliotek på Kongeskærskolen i marts måned. Det sker i forbindelse med årets CPH:DOX Festival. Temaet tager afsæt i den litterære verden og filmene byder på et møde med forfatterne Karl Ove Knausgård, og Stieg Larsson. Det er gratis og kræver ingen tilmelding.

Vi åbner dørene for flg. spændende filmaftener:

Ferrante Fever

Dato: Onsdag d. 20. marts kl. 19-22

Ingen ved hvem der gemmer sig bag navnet Elena Ferrante. Men den storsælgende, italienske forfatter har med sine cinematiske romaner om to veninders liv og opvækst i Napoli vundet både publikums og kritikeres hjerter overalt. ‘Ferrante Fever’ ser nærmere på fænomenet Ferrante, på mysteriet bag navnet, og på hvordan hendes ord har givet genlyd hos millioner af læsere.

The Other Munch

Dato: Mandag d. 25 marts kl. 19-22

Munch Museet i Oslo har inviteret forfatteren Karl Ove Knausgaard til at lave en udstilling af Munchs malerier. Knausgaard tager udfordringen op, selvom han aldrig før har kurateret en udstilling. Filmskaberen Joachim Trier følger Knausgaard i sine forberedelser i månederne op til ferniseringen. Sammen rejser de rundt i Munchs fodspor for at få indsigt i malerens fantasier, visioner og besættelser. De opsøger de steder, som Munch har afbilledet i sine malerier, hvilket leder til dybe diskussioner af Munchs malerier, tematikker og anderledes nytolkninger af værkerne. Efterfølgende vil der være et live-transmitteret samtale mellem Joachim Trier og Karl Ove Knausgaard.

The man who played with fire

Dato: Torsdag d. 28 marts kl. 17.30–22.30

Den storsælgende forfatter Stieg Larsson levede et parallelt liv ved siden af sit arbejde med Millenium-romanerne. Som journalist og detektiv kortlagde han godt og grundigt højre-ekstremismens fremmarch i Sverige og resten af Europa på et tidspunkt, hvor alle troede at den hørte fortiden til. I en montage af arkivklip, interviews og cinematiske rekonstruktioner fra Stockholm får vi historien Larssons skyggeliv, genskabt som en skandinavisk film noir.

Efterfølgende transmitteres en samtale mellem Daniel Poohl, den nuværende chefredaktør på Stieg Larssons tidskrift, EXPO, i samtale med graverchef på Politiken, John Hansen, radikaliseringsekspert og forsker, Tina Askanius, og formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge.

HVOR: Alle dage på Allinge Bibliotek, Strandvejen 14

BILLETTER: Gratis og kræver ingen tilmelding. Vi glæder os til nogle spændende aftener.