I forbindelse med lukkeperioden 16. marts - 29. marts har vi samlet en masse tip til hvordan du kan bruge biblioteket hjemmefra.
Prøv for eksempel lydbøger, magasiner, e-bøger og film.

Brug biblioteket i lukkeperioden

16.03.20
Prøv for eksempel lydbøger, magasiner, e-bøger og film

Biblioteket har masser af tilbud, du kan benytte dig af i lukkeperioden. Prøv for eksempel lydbøger, magasiner, e-bøger og film.

Lyt til en bog eller læs en på din tablet

Dy Plambecks prisvindende roman Til min søster, Dennis Gade Kofods nyeste roman Folkemøg, Pernille Boelsgaards Granitgraven eller hvad med en biografi om Mette Frederiksen? Det er eksempler på bøger, som borgere på Bornholm kvit og frit kan hente ned som lydbog eller e-bog fra eReolen.dk eller eReolens app. Med mere end 50.000 titler er der noget for enhver smag, hvad enten man er til nordiske forfattere, humor, gys eller bare vil læse eller lytte til en bog, man aldrig har hørt om før. En fin inspirationsside at starte på er Danmarks største litteraturhjemmeside, Litteratursiden. Har man børn, kan man vise dem eReolen Go, hvor der er bøger for børn i alle aldre.

Magasiner og blade fra hele verden

Hvis man også gerne læser aviser eller magasiner, har bibliotekerne et enestående tilbud. På bibliotekets hjemmeside, kan du finde RBdigital. Det er en samling især engelsksprogede magasiner og tidsskrifter fra hele verden. Men der er også en håndfuld danske magaziner, bl.a. Spis Bedre, Haven og Antik & Auktion. Man kan hente læsestof om stort set alle emner: videnskab, mad, sport, hobby, nyheder, mode, psykologi, børn og meget, meget mere. For eksempel er Newsweek og Elle populære.

Vil man hellere læse aviser kan man gå ind på Press Reader via Eresurser. Her ligger over 7000 udenlandske aviser og tidsskrifter på 60 sprog!

Se en god film

Fik du aldrig set de prisvindende film The Square med Claes Bang og den skæve svenske Grænse giver biblioteket dig også mulighed for det. På Filmstriben.dk ligger danske og udenlandske kvalitetsfilm, som er lige til at streame. Hodja for Pjort og Dyrene i Hakkebakkeskoven er nogle af de mest sete børnefilm på Filmstriben.

Sådan kommer du i gang med at låne digitalt

eReolen

•    Download app’en eReolen der hvor du plejer at hente apps
•    Brug din tablet eller smartphone
•    Log ind med dit personnummer og de fire cifre, du normalt bruger, når du låner bøger
•    Vælg 'Bornholm'

I lukkeperioden har vi sat kvoten for lån af e-bøger og netlydbøger ekstraordinært op, så du og din familie burde kunne få dækket jeres behov for læsestof. Herudover kan du frit låne de ekstra titler, som er markeret med et blåt ikon. Du kan opleve, at nogle bøger kan være udlånt, i de tilfælde kan du reservere bogen og afvente besked om, at titlen er parat til dig.

eReolen Go
Download appen ereolen Go. Skolebørn kan logge sig ind med UNI-Login, og de fleste kender allerede til at bruge eReolen!

RB Digital og Press Reader
Klik på menuen Eresurser og find RB Digital eller Press Reader.

Filmstriben
Gå ind på filmstriben.dk. Log dig ind med dit bibliotekslogin og vælg 'Bornholm' som bibliotek. Vi har sat de normale 'lånekvoter' ud af drift.