Selvbetjent adgang er tilbage i alle afdelinger fra 29.6.

Selvbetjent adgang tilbage fra mandag d. 29.6.

24.06.20
Fra mandag d. 29. juni er der igen fuld selvbetjent åbningstid på folkebibliotekerne over hele øen, dvs. 7–22 alle ugens dage

Lige nu går det hurtigt med normaliseringen på biblioteksområdet. Vi har lige fået opholdstilladelserne tilbage, så man igen kan sidde og læse avisen og de nye tidsskrifter, gå på nettet og printe, og allerede på mandag den 29. juni kommer det næste store skridt; selvbetjent adgang er tilbage.

Det tager ingen tid at lukke ned, men det er en noget mere indviklet affære at lukke op igen. I dette tilfælde er der en masse elektronik der skal indstilles – og så er der stadig nogle sundhedsmæssige retningslinjer som alle skal følge. ”Det gode er at der ikke kommer nogen ekstra retningslinjer, og vores brugere er allerede gode til at holde afstand, spritte af og bruge handsker. Det er også hele forudsætningen for at det næste skridt kan lade sig gøre, for biblioteket må ikke blive til et nyt hotspot” siger Jon Madsen.

Når alle over 15 år nu igen selv kan lukke sig ind på biblioteket, så bliver det også nemmere for personalet at få ferieperioden til at hænge sammen: ”I de kommende uger er der ikke så meget betjent åbningstid som normalt. Derfor betyder det meget at folk har mulighed for at betjene sig selv”, slutter Jon Madsen.

Kulturministeriet udsendte de nye retningslinjer for bibliotekernes genåbning i lørdags, og allerede mandag havde de bornholmske biblioteker fjernet afspærringerne fra pc´ere og printere, som mange brugere havde savnet i lang tid, medens andre nød at kunne bladre dagens aviser igennem i fred og ro.

Yderligere oplysninger: Jon Madsen, mobil 3018 1716.