Udstilling: PlanBørnefonden - Kenyanske kvindeskaber set af fotografen Signe Vilstrup
Sarah (foto Signe Vilstrup)
Jacqueline (foto Signe Vilstrup)

Gruopvækkende og betagende

08.10.19
Smuk fotokunst og barske livshistorier fra Afrikas største slumkvarter forenes i fotoudstillingen TRANSFORMATION

TRANSFORMATION kan opleves på Rønne Bibliotek fra 8. oktober til 3. november. Bag værkerne står den anerkendte modefotograf Signe Vilstrup og PlanBørnefonden.

Transformation tager os ind i Kibera-slummen i Kenyas hovedstad, Nairobi, som er Afrikas største slumkvarter. Her lever mere end en million mennesker en udsat tilværelse i dyb fattigdom.

Særligt kvarterets piger og kvinder er sårbare. For mange af dem er vold og overgreb hverdagsfænomener. I TRANSFORMATION møder vi gennem modefotograf Signe Vilstrups linse 13 af dem. På udstillingen kan du blandt andre møde:

• Fennie, der som 14-årig blev gjort gravid ved en voldtægt.
• Maryliz, der frygter, at hendes familie eller politiet opdager, at hun er lesbisk.
• Sarah, som jævnligt har været udsat for overgreb fra sin stedfar, fordi det var den pris, han krævede, for at betale hendes skolepenge.

Bag portrætterne gemmer der sig mere end elendighed. Værkerne fortæller også historien om modige og stærke unge kvinder, som har håb, drømme og ambitioner for fremtiden. TRANSFORMATION viser en side af livet i slummen, vi sjældent ser.
”Mit ønske var at skildre kvinderne på en mere utraditionel måde end den sædvanlige rå reportagestil, man tit ser. At se skønheden i stedet for skraldet og fokusere på kvindernes styrke og stolthed,” siger fotograf Signe Vilstrup.

Foredrag d. 25. oktober, kl. 15: De 13 unge kvinder, som udstillingen skildrer, har alle fortalt deres historier til Senior Public Engagement Manager i PlanBørnefonden, Signe Holme, der den 25. oktober kl. 15 besøger Rønne Bibliotek og holder foredrag om arbejdet med udstillingen.

Om PlanBørnefonden

PlanBørnefonden er en del af Plan International. Vi arbejder i flere end 70 lande for at sikre børn og unges rettigheder og ligestilling mellem drenge og piger.

Om Signe Vilstrup

Signe Vilstrup er en af Danmarks mest anerkendte og succesfulde modefotografer med kunder som blandt andre Vogue, Vanity Fair, ELLE, GQ, Glamour Italia og mange flere. Hun har gennem de sidste fem år arbejdet frivilligt for PlanBørnefonden. Vilstrup er bosat i Mumbai, Indien.