Udstilling Hasle: Muslinger - sten - sneglehuse

Sten - muslinger - sneglehuse

04.06.18
Bibliotekets Lea Wolffbrandt har altid samlet på sten. I forbindelse med en lille udstilling på Hasle Bibliotek reflekterer hun over hvorfor.

Hele mit liv, så længe jeg husker tilbage, har jeg samlet sten - muslinger – sneglehuse. For sjovs skyld har jeg nu fundet mine skatte frem fra krukker og vindueskarme og hylder. Troede jeg havde fundet alt og fandt så lidt flere gemt i mine smykkeæsker. En enkelt lille sten hoppede ud af min cykeltaske. Og måske er der nogle, der slet ikke vil findes.

I gennem årene er mange givet bort, som små gaver, så dette er bare en lille bitte samling. Når dem jeg holder af, får sten eller muslinger eller sneglehuse af mig - så er det en stor personlig gave. Det er virkelig med hjertet, at jeg giver dem videre, da hver enkelt omhyggeligt er valgt som noget helt særligt. Og jeg bliver meget glad, når jeg selv får dem som gave.

Jeg forelsker mig i fornemmelsen af overfladens blødhed, farverne, formerne, følelsen af enkelthed eller ganske enkelt stemningen, da jeg fandt den. Når du oplever min lille udstilling, - kan du, hvis du er helt stille – høre små historier. Det kan være historier fra Australien, Frankrig, Spanien, Norge, Skotland, Irland, Thailand, Holland, Sverige eller Danmark.  Måske vælger stenene, muslingerne, sneglehusene, at fortælle historier fra nogle helt andre lande. Det er ikke helt til at vide, og ikke noget jeg bestemmer.

Nogle kan fortælle historier fra Libanon. En lille samling af bittesmå sneglehuse og sten, er en gave fra min datter, der har haft dem med hjem fra det lille land langt borte, fra Sour i syd og fra Batroun i nord. Der har hun på sine ture valgt dem, særligt til mig.

Nogle historier kan være fra Australien. En lille samling af muslingeskaller og hvide forstenede sneglehuse, har jeg samlet på en strand ved Great Ocean Road Melbourne, hvor jeg var på rejse med min søn.

Den største sten er fra Jotunheimens bjerge i Norge. Jotunheimen besøgte jeg sammen med min kæreste sidste sommer. I Jotunheimens bjerge bor der både trolde og jætter.

Så vær helt stille, kig, giv tid, lyt godt efter og brug din fantasi.  Så kommer historierne helt af sig selv.

HVOR OG HVORNÅR: Halse Biblotek, Kirkegade 4 (også i den selvbetjente åbningstid)