Sarah Engell
Foto: Sofie Amalie Klougart

Young Adult til sommerferien

19.06.20
Ny Young Adult roman fra Sarah Engell

Danmarks vel nok stærkeste stemme, inden for Young Adult litteraturen, Sarah Engell, har netop udgivet en ny roman "Det øjeblik du tvivler" om 18-årige Vigga, der prøver at komme til tops inden for det mandsdominerede skatermiljø, og samtidig må kæmpe med trusler og vold.

Hvad er Young Adult egentlig?

Hvis du ikke ved hvad Young Adult eller YA er, så er det det man tidligere kaldte ungdomsromaner. YA er egentlig målrettet teenagere fra ca. 12 år og op, men mange voksne læsere er også blevet grebet af genren. 

YA-bøgerne tager ofte meget tunge og tabubelagte emner op. Eksempelvis psykisk sygdom, selvmord, mobning og seksualitet. Sarah Engell er virkelig skarp til at skrive bøger om netop disse emner. Men selvom det er tunge emner der tages op, er bøgerne ikke tunge at komme igennem, og du er garanteret en tankevækkende læseoplevelse. 

Vi har masser af fede YA-romaner på biblioteket, så tag et kig på listen herunder, hvor vi har udvalgt nogle stykker, eller skriv simpelthen "young adult" i søgefeltet på vores hjemmeside eller app'en, så finder du en masse godt.

Find dine YA-bøger her