Nettet & dig Nettet & dig
Åbningstider Åbningstider

I DAG (ALLE DAGE)  

Selvbetjente biblioteker
Er du 15 år eller ældre kan du få adgang med dit lånerkort alle dage kl. 7-22.

Bornholms Ø-arkiv

Dansk Dansk English English
NemID

NemID er den digitale signatur, som du bruger til mange services i det offentlige. Her på siden finder du introduktion til, hvad NemID er, og hvordan du bruger den.

NemID

Hvad?

NemID giver dig nem og sikker adgang til selvbetjening på nettet. Fx. på offentlige hjemmesider eller i din netbank. NemID kan sammenlignes dankortet, hvor du bruger dit kort og din pinkode i butikker eller på nettet. NemID er blot det redskab dig giver dig adgang til dine ’personfølsomme’ oplysninger hos det offentlige eller andre institutioner.

Du kan bruge NemID mange steder

NemID er en digital nøgle og din digitale legitimation, som du kan bruge, når du færdes på nettet. Uanset om du vil bruge din netbank eller din kommunes online selvbetjening; og uanset om du skal hente din årsopgørelse fra SKAT, åbne din e-Boks eller ordne dine forsikringer, så vil måden du logger ind på, være fuldstændig den samme.

Ved login på nettet skal du bruge en adgangskode og et 'nøglekort'. Nøglekortet er et papkort på størrelse med et kreditkort med et fast antal påtrykte engangskoder.

Komi gang med NEMId.

Få hjælp - hvis du fx. har mistet dit nøglekort, glemt koden etc. Læs mere.

Hvad er et login?

Et login er noget du bruger, når du skal have adgang til et lukket område på en hjemmeside. Fx når du skal have adgang til din personlige skattemappe på SKAT's hjemmeside. Dit login er altså kombinationen af dit bruger-id, adgangskode og engangskode fra nøglekortet.

Mere om hvordan du logger ind.


Ofte stillede spørgsmål – her er svarene!

• Du får NemID fra din bank eller bestil den selv på nettet.
• Du kan også bestille den hos Borgerservice, husk legitimation!
• Ja, du kan bruge NemID fra enhver computer med internetforbindelse.
• Nej, du må ikke overdrage NemID til andre. Hvis nogen bruger din NemID uden dit vidende, svarer det til, at de forfalsker din underskrift.
• Der er 148 nøglekoder på nøglekortet og du får automatisk tilsendt et nyt, når nøglerne på kortet er ved at være opbrugt.


Bestil NemID på nettet

Mere information for synshandikappede

Sikkerhed

Sikkerheden omkring NemID er i højsædet, og som sagt, skal du huske tre ting for at bruge NemID. Disse ting er samtidig en vigtig del af sikkerheden i løsningen:

  • Noget du ved (dit bruger-id og din adgangskode),
  • Noget du har (dit nøglekort). Dermed er NemID godt beskyttet mod indbrudstyve og hackere.

 

Spørgsmål: Bornholms Folkebiblioteker, e-mail eller tlf. 5692 1800.

Nyheder

TURTEORI: Du kan øve færdselsteori på nettet via portalen turteori.dk. Og du kan være sikker på, at det altid er de officielle prøver og tests du finder.Du kan øve færdselsteori på nettet via portalen turteori.dk. Og du kan være sikker på, at det altid er de officielle prøver og tests du finder.

Læs mere, klik på overskriften.

LÆS & LYT: Ereolen - nu også med netlydbøgereReolens nye hjemmeside og nye app er i luften. Det betyder mange nyheder - ikke mindst mange flere bøger! Op mod 9.000 e-bøger og 6.300 lydbøger. De store forlag er igen med og med dem altså flere titler, men du vil af og til også møde reservationskø på nye bøger.
Læs mere, klik på overskriften.

NY E-RESURSE: ZinioVi giver nu adgang til ca. 190 internationale magasiner via systemet Zinio. Både populære 'bladretidsskrifter' og mere hardcore fagtidsskrifter som The Economist, National Geographic, Cosmopolitan, Country Living, Backpacker og Rolling Stone.
Anvendelig på pc, mac og diverse tablets. Læs mere, klik på overskriften. 

Børn og Facebook - under 13 år og facebook. Input til forældre!

Man skal være 13 år for at kunne oprette en profil på Facebook, men i Danmark er der mange børn under 13 år, der bruger Facebook alligevel.

Klik på overskriften og få tip til hvordan du som forælder håndterer dette og klæ'r dit barn godt på til at færdes Facebook.

Brugernavn og login Brugernavn og login

Få hjælp til brugernavn og login. Med et brugernavn kan du også bruge 'Huskelisten'.

Borger.dk: Tip! Borger.dk: Tip!

Klik og få tip til brugen af 'Min side' på borger.dk

'Min Side' er din helt personlige side på Borger.dk. Du skal bruge NemID for at logge på. Læs mere om Min side

Bornholms RegionskommuneBornholms Folkebiblioteker  •  Pingels Allé 1  •  3700 Rønne  •  Tlf. 5692 1800  
E-mail: roennebibliotek@brk.dk •  EAN 5798009954343  •  CVR 26696348