Nettet & dig Nettet & dig
Sikker når du klikker Sikker når du klikker

'Mit digitale selvforsvar' er en gratis app fra Forbrugerrådet Tænk, der hjælper dig med at være sikker online og holder dig opdateret på digitale trusler.

Sikker når du klikker? Mit digitale selvforsvar er en gratis app, der hjælper dig med at være sikker online og holder dig opdateret på digitale trusler

Hent 'Mit digitale selvforsvar' i App Store eller Google Play. Læs mere.

Åbningstider Åbningstider

I DAG (ALLE DAGE)  

MANDAG D. 23.10.: Pga. personalekursus er der først betjening i hasle, Svaneke, Rønne og Aakirkeby fra kl. 12.30

Selvbetjente biblioteker
Er du 15 år eller ældre kan du få adgang med dit lånerkort alle dage kl. 7-22.

Bornholms Ø-arkiv

Dansk Dansk English English
Sikkert internet

Er du ny på nettet? Har du fået ny computer? Eller synes du bare det er på tide at hæve sikkerhedsniveauet, når du bruger computeren derhjemme? Så finder du her en række gode råd fra bl.a. Digitaliseringsstyrelsen, som tilbagevendende laver kampagner for netsikkerhed mm.

Netsikkerhed

Firewall

En firewall er – som din yderdør – det yderste værn mod ubudne gæster. Den lukker de data ind, som har et lovligt ærinde på din pc, mens den holder alt andet ude. I praksis kan firewall’en være en boks, der sidder mellem din pc og internettet, men det mest almindelige til private er en såkaldt personlig firewall, som er et program, der installeres på din pc. Læs mere

Sikre e-mails

E-mails er en af hovedindgangene til din pc, så de er værd at beskytte. Læs mere om at spotte falske e-mails og spam.

Virus!

Har du fået virus eller en orm, kan konsekvenserne være meget forstyrrende eller endda katastrofale. Du kan risikere at miste vigtige data, og i værste fald kan din pc blive ødelagt eller blive udnyttet til kriminelle aktiviteter som fx lager for ulovlige billeder eller musikfiler. Men hvordan får du virus, hvordan undgår du dem, og hvad gør du, hvis du har konstateret virus? Læs mere

Online sociale netværkstjenester

Der kan være risici ved online sociale netværkstjenester, få mere at vide om, hvad du kan gøre for at beskytte dig hos Datatilsynet.

Sikkerhed på mobilen

Moderne mobiltelefoner kan få virus, spam og blive hacket ligesom computere. Samtidig kan telefon og SIM-kort blive misbrugt. Lær mere om sikkerhedstruslerne. Prøv også Forbrugerrådet Tænks nye app: Digitalt Selvforsvar, som du finder på App Store eller Google Play.

Sikker chat & surf for børn

Børn chatter på internettet, i e-mails, via messenger, computerspil osv. Få råd om, hvordan du beskytter dine børn som forælder. Rådene er udarbejdet af Det Kriminalpræventive Råd og Red Barnet. Læs mere

Phishing - identitetstyveri

Pas godt på dine personlige oplysninger. Identitetstyveri sker, når personer tilegner sig andres personoplysninger og udgiver sig for at være disse personer. Det kan ske elektronisk ved brug af bankoplysninger, cpr-numre eller kodeord eller ved at bruge den andens id-papirer (sygesikringsbevis, kørekort m.m.).

Et typisk phishing-angreb starter med en mail, hvori der fx står, at du af sikkerhedsgrunde skal bekræfte dine brugeroplysninger til din netbank. I mailen er der et link, der angiver at gå til banken. Linket fører til en side, der er en efterligning af bankens websted med plads til at indtaste navn og kontooplysninger. Oplysningerne ender hos phishing-svindlerne. 

 

Spørgsmål: Bornholms Folkebiblioteker, tlf. 5692 1800 eller e-mail

Nyheder

TURTEORI: Du kan øve færdselsteori på nettet via portalen turteori.dk. Og du kan være sikker på, at det altid er de officielle prøver og tests du finder.Du kan øve færdselsteori på nettet via portalen turteori.dk. Og du kan være sikker på, at det altid er de officielle prøver og tests du finder.

Læs mere, klik på overskriften.

LÆS & LYT: Ereolen - nu også med netlydbøgereReolens nye hjemmeside og nye app er i luften. Det betyder mange nyheder - ikke mindst mange flere bøger! Op mod 9.000 e-bøger og 6.300 lydbøger. De store forlag er igen med og med dem altså flere titler, men du vil af og til også møde reservationskø på nye bøger.
Læs mere, klik på overskriften.

NY E-RESURSE: ZinioVi giver nu adgang til ca. 190 internationale magasiner via systemet Zinio. Både populære 'bladretidsskrifter' og mere hardcore fagtidsskrifter som The Economist, National Geographic, Cosmopolitan, Country Living, Backpacker og Rolling Stone.
Anvendelig på pc, mac og diverse tablets. Læs mere, klik på overskriften. 

Børn og Facebook - under 13 år og facebook. Input til forældre!

Man skal være 13 år for at kunne oprette en profil på Facebook, men i Danmark er der mange børn under 13 år, der bruger Facebook alligevel.

Klik på overskriften og få tip til hvordan du som forælder håndterer dette og klæ'r dit barn godt på til at færdes Facebook.

Brugernavn og login Brugernavn og login

Få hjælp til brugernavn og login. Med et brugernavn kan du også bruge 'Huskelisten'.

Borger.dk: Tip! Borger.dk: Tip!

Klik og få tip til brugen af 'Min side' på borger.dk

'Min Side' er din helt personlige side på Borger.dk. Du skal bruge NemID for at logge på. Læs mere om Min side

Bornholms RegionskommuneBornholms Folkebiblioteker  •  Pingels Allé 1  •  3700 Rønne  •  Tlf. 5692 1800  
E-mail: roennebibliotek@brk.dk •  EAN 5798009954343  •  CVR 26696348