Bøger med STOR skrift Bøger med STOR skrift

Magnaprint-blomsten

Du kan finde mange bøger med STOR SKRIFT på Bornholms Biblioteker.

Åbningstider Åbningstider

I DAG (ALLE DAGE)  

Selvbetjente biblioteker
Er du 15 år eller ældre kan du få adgang med dit lånerkort alle dage kl. 7-22.

Bornholms Ø-arkiv

Dansk Dansk English English
Svært ved at læse?

Find hjælp og tips her på siden, hvis du - eller en du kender - har svært ved at læse pga. af ordblindhed, svagt syn eller andet handikap.

Det læsevenlige bibliotek
 

Få en tekst læst op

adgangforalle.dk: Hent og installer en gratis 'fjernbetjening' og få en vilkårlig tekst læst op. Du kan f.eks. få en tekst i en e-mail eller på en hjemmeside læst højt. (IT- og Telestyrelsen)

Aviser

ligetil: Nyheder og temaer for dig, der har svært ved at læse. Du kan også finde viden om baggrunden for de enkelte nyheder. (DR undervisning og DR Nyheder)

Biblioteker mm.

bibliotek.dk: Bibliotekernes fælles hjemmeside. Her kan du se, hvad der er udgivet i Danmark, og hvad der findes på danske offentlige biblioteker. Du kan bestille alle lånbare materialer elektronisk i bibliotek.dk til afhentning på dit lokale bibliotek.

Nota: Nota er et netbibliotek for dig, der har svært ved at læse almindelig trykt tekst. Du kan her få bogen på den måde, som passer bedst til dig. Det kan f.eks. være som lydbog eller e-bog. Du kan også læse og høre dagsaktuelle nyheder og finde en række tidsskrifter. NB! Du skal visiteres fra din eller Kommunikationscentret for at benytte tilbuddet.

Andre værktøjer

Et liv som ordblind: På 'Et liv som ordblind' kan du finde en masse viden og historier om ordblindhed.

Hjælp Til Ordblinde: Hjemmeside der samler og formidler viden om, hvor du som ordblind kan ansøge om hjælpemidler. Desuden kan du finde information om, hvor du kan få undervisning i at anvende dem. 

Kængurulommen: Kængurulommen giver dig gode ideer til, hvordan du kan læse med dit barn. Ideerne er målrettet forældre, der har svært ved at læse, men alle er velkomne til at finde inspiration og gode råd. (Dansk Videnscenter for Ordblindhed og Nota) 

 

 

Spørgsmål: Bornholms Folkebiblioteker, tlf. 5692 1800 eller mail

Læser du højt for dit barn? Læser du højt for dit barn?

Kængurulommen

Gode ideer til hvad du kan læse for dit barn. Inspiration til alle forældre, men særligt til dig, som har svært ved at læse: Kængurulommen

Bornholms RegionskommuneBornholms Folkebiblioteker  •  Pingels Allé 1  •  3700 Rønne  •  Tlf. 5692 1800  
E-mail: roennebibliotek@brk.dk •  EAN 5798009954343  •  CVR 26696348