Selvbetjening

For fastboende og turister med lånerkort

Coronaopdatering

Bibliotekerne er åbne igen, dog for manges vedkommende med lidt andre åbningstider - se disse på forsiden. OBS! Hasle Bibliotek er fortsat lukket. Husk gyldigt corona-pas/testresultat når du skal på biblioteket.

Selvbetjening - annulleret fra 4. maj og på ubestemt tid!

"Desværre har der ikke været fuld forståelse hos alle brugere for, at man ikke må komme ind på biblioteket uden coronapas" siger biblioteksleder Jon Madsen. "Vi har nogle meget tydelige regler i øjeblikket, og kravet om coronapas gælder i hele åbningstiden - også i den selvbetjente de. Efter den første tid med stikprøver i den selvbetjente åbningstid må jeg konstatere, at vi kun er i stand til at sikre adgangskravet forsvarligt i den betjente åbningstid, og derfor kan brugerne fra tirsdag d. 4. maj kun komme indenfor, når der personale til stede."

[På alle øens biblioteker kan du bruge biblioteket udenfor den betjente åbningstid, kl. 7-22. Alle dage. Du skal være oprettet som låner.

Selvbetjente biblioteker kl. 7-22 alle dage: Hasle, Allinge, Gudhjem, Christiansø, Svaneke, Aakirkeby, Nexø og Rønne.]

Hvordan fungerer det?

Du lukker dig ind ved hjælp af dit lånerkort og afleverer og låner selv materialer. Du behøver derfor ikke haste hjem efter arbejdstid, men kan bruge biblioteket, når det passer dig og familien. 

  • Du skal være fyldt 15 år
  • Du skal være indmeldt på Bornholms Folkebiblioteker 
  • Du skal bruge dit lånerkort/sygesikringsbevis og pinkode for at åbne døren
  • Du låner og afleverer materialer på selvbetjeningsmaskinerne
  • Kort før lukketid kl. 22 meddeler en stemme i højttaleren, at biblioteket lukker
  • Lyset og alle maskiner slukker automatisk

 

Ved lukketid: Hvis du vil blive efter lukketid på betjente dage: Gå ud og tjek dig ind på selvbetjeningsboksen (du bruger din 4-cifrede kode oprettet til lånerkortet).

Sikkerhed: Videoovervågning - filmen bliver kun kigget igennem, hvis der har været problemer.

Har du brug for personalets hjælp, skal du komme i den betjente åbningstid, som varierer fra bibliotek til bibliotek. Se åbningstiderne.

Se også bibliotekernes reglement og gebyrregler.