FOREDRAG FOLKEUNIVERSITETET: Danmarks natur fra istid til nutid
Hvordan ser vild natur egentlig ud i Danmark?

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Rønne Bibliotek
Pingels Allé 1
3700 Rønne
Lokale
Salen
Arrangører
Målgruppe

FOLKEUNIVERSITETET: Danmarks natur fra istid til nutid

Livestream med lektor Hans Henrik Bruun, Københavns Universitet

Vi taler i dag meget om biodiversitetskrise og naturbevaring, og fra politisk hold forsøger man nu at bruge vildere natur med rådne træstammer og store planteædere som middel til at bremse artstabet. Men hvordan ser vild natur egentlig ud i Danmark?

Hvilke planter, dyr og svampe levede engang i det stykke af verden, som vi i dag kalder Danmark? Hvilke processer formede økosystemerne? En del af svaret kan vi finde ved at kigge bagud på naturens og biodiversitetens udvikling i Europa – og i særdeleshed Nordeuropa – gennem de seneste par millioner år.

Lektor Hans Henrik Bruun forsker og underviser til daglig i økologi og biologisk mangfoldighed ved Københavns Universitet og vil til denne livestream give et overblik over udviklingen og give sit bud på, hvilken natur og biodiversitet vi kunne få, hvis vi gav plads til det.

45 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen og fungerer som optakt til Århundredets Festival, der den 8.-17. marts 2024 sætter fokus på NORDEN.

STED & TID: Rønne Bibliotek, Pingels Allé, Salen | 6. marts kl. 19-20
Gratis, tilmelding ikke nødvendig