Læsefamilie

Kom tættere på hinanden

Hvornår har du sidst haft en af de der stjernestunder, der både samler og flytter familien et nyt og spændende sted hen?

Nu kan du og din børnefamilie tage del i Bornholms Folkebibliotekers Læsefamilieposer-tilbud. Med dette tilbud giver biblioteket en tiltrængt hånd i kampen for at stjæle opmærksomheden tilbage fra det, der forstyrrer og komplicerer ift. fælles familiestunder. Især for familier med børn mellem 10-13 år.

Fokus på det nære 

Selve grundstenen i tilbuddet er en række læseposer, som kan reserveres på biblioteket og lånes med hjem. En typisk læsepose bevæger sig inden for et overordnet tema - fx. Uhygge, Røverhistorier, Natur, Havet, - og på tværs af bibliotekets materialer og tilbud. Posen kan således rumme alt lige fra bøger, brætspil, film-links eller opskrifter på aktiviteter, man kan lave sammen - inde som ude. 

Poserne er sammensat sådan, at den aktiverer hele familien. Hen over en måneds tid kan I tage små doser, som kan blive små samlende stunder i hverdagen. 

Sådan bliver I en af bibliotekets læsefamilier

Reserver en Læsefamiliepose på biblioteket. Det er gratis og der er ingen formelle krav for deltagelse. Læseposerne er især til familier med større børn - primært i alderen 10-13 år. I kan som udgangspunkt låne én pose om måneden.

Se alle Læseposer og reservér den I kunne tænke jer! Eller gå direkte til det enkelte tema, som du også kan reservere:

Få en intro til 'Læsefamilie'-konceptet (video).

Det nationale læsefamilieprojekt

Læs mere om projektet på Læsesporet.