Svært ved at læse?

Find hjælp og tips her på siden, hvis du - eller en du kender - har svært ved at læse pga. af ordblindhed, svagt syn eller andet handikap.

Ordblindhed.dk: Viden om ordblindhed til ordblinde, pårørende og fagpersoner. 

Bøger med stor skrift
Bøger med stor skrift: Få et overblik over vores vores bøger med stor skrift (magna print, dansksprogede bøger for voksne).

Få en tekst læst op
adgangforalle.dk: Hent og installer en gratis 'fjernbetjening' og få en vilkårlig tekst læst op. Du kan f.eks. få en tekst i en e-mail eller på en hjemmeside læst højt. (IT- og Telestyrelsen).

Aviser

ligetil: Nyheder og temaer for dig, der har svært ved at læse. Du kan også finde viden om baggrunden for de enkelte nyheder. (DR undervisning og DR Nyheder)

Biblioteker mm.

bibliotek.dk: Bibliotekernes fælles hjemmeside. Her kan du se, hvad der er udgivet i Danmark, og hvad der findes på danske offentlige biblioteker. Du kan bestille alle lånbare materialer elektronisk i bibliotek.dk til afhentning på dit lokale bibliotek.

Nota: Nota er et netbibliotek for dig, der har svært ved at læse almindelig trykt tekst. Du kan her få bogen på den måde, som passer bedst til dig. Det kan f.eks. være som lydbog eller e-bog. Du kan også læse og høre dagsaktuelle nyheder og finde en række tidsskrifter. NB! Du skal visiteres fra din læge eller Kommunikationscentret (tlf. 5692 6400) for at benytte tilbuddet.

Andre værktøjer

Et liv som ordblind: På 'Et liv som ordblind' kan du finde en masse viden og historier om ordblindhed.

Hjælpemidler som gør din hverdag lettere: Find al viden om de it-hjælpemidler (Læse- og skriveteknologi – LST), du kan bruge. Hjælpemidlerne er inddelt efter, hvilke områder de kan hjælpe dig.

 

Spørgsmål: Bornholms Folkebiblioteker, e-mail eller tlf. 5692 6800