Folkeuniversitetet: Stormagtsspillet om Arktis
Camilla Tenna Nørup Sørensen, lektor ved Forsvarsakademiet

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Rønne Bibliotek
Pingels Allé 1
3700 Rønne
Lokale
Salen
Arrangører
Målgruppe

FOLKEUNIVERSITETET: Stormagtsspillet i Arktis

Livestream med lektor ved Forsvarsakademiet Camilla Tenna Nørup Sørensen.

Over det sidste årti har stormagterne USA, Rusland og Kina rettet fokus mod Arktis. I takt med at isen smelter, bliver regionens ressourcer og attraktive sejlruter mere tilgængelige. Det stærkt forværrede forhold mellem Rusland og de øvrige arktiske stater efter den russiske invasion af Ukraine i februar 2022 har yderligere skærpet stormagtsspillet i Arktis og sat samarbejdet i Arktisk Råd under pres.

Med finsk og svensk medlemskab af NATO er der lagt op til, at også NATO kommer til at spille en større rolle i regionen. Derfor er det formentlig slut med den særegne lavspænding, som har kendetegnet Arktis siden afslutningen af den kolde krig. Det er dårligt nyt for de arktiske småstater som kongeriget Danmark.

Hvad driver det tiltagende stormagtsspil i Arktis? Og hvad er implikationerne for det arktiske samarbejde og regionens småstater? Det vil lektor ved Forsvarsakademiet Camilla Tenna Nørup Sørensen zoome ind på til denne livestream.

45 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen og fungerer som optakt til Århundredets Festival, der den 8.-17. marts 2024 sætter fokus på NORDEN.

STED & TID: Rønne Bibliotek, Pingels allé 1, Salen | 21. februar kl. 19-20.
Gratis, tilmelding ikke nødvendig.