Kærlig hilsen Tove
I den aktuelle dokumentarserie 'Kære Tove' på DR kommer vi tæt på tiden og samfundet i de år, hvor Tove Ditlevsen bestyrede brevkassen, med udgangspunkt i de kvinder, der skrev til brevkassen.
Se DR's dokumentarserie 'Kære Tove'.
Forfatterportræt
Selv om langt de fleste forfatterskaber blegner 10-15 år efter forfatterens død, så har Tove Ditlevsens mange bøger bevaret deres popularitet: også i dag virker de vedkommende, de læses og bruges af mange, og de tiltrækker stadig nye fortolkere.
Myten om hendes liv lever også endnu, ligesom hendes sårbarhed, hendes barske humor, hendes evne til at involvere sig i andre menneskers liv og problemer ikke er gået i den største af alle bøger - glemmebogen.
Hun viste utallige gange, at hun selv var et sårbart og forslået menneske, som kendte til næsten alle livets omkostninger. Det gjorde, at hun kom utrolig mange mennesker ved, ikke blot som forfatter, men også som menneske.
Læs hele forfatterportrættet af Tove Ditlevsen og hendes forfatterskab på Forfatterweb.
Tove i stykker
Det er med livet som indsats, at skriften bliver til, og med det levede liv som selve litteraturens grundstof. En lydcollage af interviews og digtoplæsninger væves sammen med nogle skønne animationer og tager fat i det skæringspunkt, der var mellem liv og litteratur for Tove Ditlevsen. Vi møder både den hvidvinsdrikkende, bramfrie Tove og den skrøbelige, ensomme sjæl, der udgør den forfatter, som har givet os så mange ord og følelser med på vejen - fra 'Barndommens gade' og langt ind i voksenlivet. Hun har altid været der, men oplever alligevel at blive genopdaget fra nye sider for hver ny generation af læsere.
Se dokumentaren 'Tove i stykker' på DR
”Øgendahl og de store forfattere: Tove Ditlevsen”
Kan Tove Ditlevsen gøre Mick Øgendahl klogere på tilværelsen? Tag med Øgendahl på en mystisk byvandring om Ditlevsens dramatiske liv fra en fattig baggårdsbarndom til et moderne kvindeliv med forliste ægteskaber og stofmisbrug. Kan Mick skrive et seriøst digt om smerte, og opføre det for en sal fuld af fremmede? Og hvordan blev Ditlevsen en så tidløs, at hun stadig hitter i dag? Øgendahl gør sit bedste i forsøget på at blive klogere på de store danske forfattere, som han aldrig har fået læst.
Se "Øgendahl og de store forfattere: Tove Ditlevsen" på DR
[Oprindeligt skrevet af Aalborg Bibliotekerne]