Genvej - til dit barns digitale liv. En portal for forældre
Genvej - til dit barns digitale liv

Børns digitale liv - en hjælpende hånd til forældre

15.06.23
Børn og unge er online. Deres digitale liv er omfattende og umuligt at adskille fra det analoge.

'Genvej – til dit barns digitale liv' er et tilbud til forældre og omsorgspersoner, hvor de kan få hjælp til at engagere sig i deres barns digitale liv.

Det giver mange nye muligheder for børnene, ikke mindst i form af nye fællesskaber. Men samtidig er der en bagside ved de mange digitale muligheder, som børnene skal beskyttes imod.

Danske forældre synes, det er vigtigt at være involveret i barnets digitale liv. 8 ud 10 oplever også selv, at de har forståelse for deres børns færden på digitale platforme. Men spørger man forældrene om, hvor ofte de taler med børnene om deres digitale liv, svarer 44%, at sådanne samtaler finder sted tre gange om måneden eller sjældnere.

Tag del i det svære - og det sjove

Et bedre indblik og et større engagement i børns digitale liv vil give forældre bedre forudsætninger for at forebygge ubehagelige oplevelser for børn, udvise handlekraft, hvis skaden er sket, og tage del i de positive oplevelser, som de digitale muligheder rummer.

ADGANG: Her finder du Genvej

Hvem står bag?

Genvej er et partnerskab mellem Ole Kirk’s Fond og Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med Red Barnet, Børns Vilkår, Mary Fonden og Medierådet for Børn og Unge samt en række andre aktører.