'Der kom en hund med færgen' af Annie Bahnson
'Der kom en hund med færgen' af Annie Bahnson

Der kom en hund med færgen

09.02.23
Annie Bahnson har skrevet en hjertevarm og sjov bog, der er velegnet til de 9-12 årige.

Går du og længes efter sommer, ferie og is på havnen?

Så synes vi du skal læse denne bog højt sammen med dit 9-12-årige barn, og få tanket op på sommerkontoen, mens I får jer et godt grin, og nogle gode snakke om venskab, familiebånd og - måske – om det er tid til at få den hund, I har snakket om.

'Der kom en hund med færgen' er en skøn bog om Ruth, der bor på en ferieø, hvor der kun bor 7 børn. Ruth er den eneste pige, og føler sig lidt ensom. Hun er kun ven med Snorre, når de andre drenge ikke er der.

Ruth elsker dyr, men må ikke få en hund for sin mor, som er bange for hunde. En dag kommer en herreløs hund med turistfærgen, og Ruth tager den til sig. Hun må nu gøre hvad hun kan for at skjule hunden for sin mor, og hun er samtidig ikke meget for at hendes mormor arbejder på at finde hundens ejer. 

Bogen har en varm fortællestil, et skønt og skævt persongalleri og er i det hele taget en meget rørende fortælling om en ensom pige, der gennem et venskab med en hund finder modet til at stå ved sig selv.

Både til højt- og selvlæsning

Annie Bahnson skriver I et sjovt, levende og finurligt sprog, som giver både barn og voksen noget at tænke over. Bogen kan bruges både til højtlæsning og til selvlæsning, hvis dit barn foretrækker det.

Bogen læner sig op ad den lindgrenske stil, som man blandt andet også kan finde hos en forfatter som norske Maria Parr, med fokus på barnets perspektiv og på de store fortællinger i de små hverdagssituationer. 

[Oprindeligt skrevet af Frederiksberg Bibliotek]

Find bogen og andre af samme forfatter:
GennemseGennemse
  • Bog

Der kom en hund med færgen

Af Annie Bahnson (2022)
Ruth bor på en lille ø, og hun er kun venner med Snorre, når Carl ikke er der. Men en dag går der en hund i land fra ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Mysteriet om de forsvundne landkort

Af Annie Bahnson (2021)
Walter og Saga opdager, at skolens gamle landkort forsvinder fra klasselokalerne. De beslutter sig for at undersøge, ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

En rimelig mærkelig krimi

Af Annie Bahnson (2021)
Da Fridas mor forsvinder på en rejse til Spanien, rejser Frida, hendes far og Moster Pop ud for at finde hende. Hunde...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Lille Moskusmand

Af Annie Bahnson (2019)
En historie om et stærkt og helt usædvanligt venskab mellem en mand og en moskuskalv i det kolde nord
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Trisse og det lange hår

Af Annie Bahnson (2016)
Trisse har kun ét hår, som til gengæld er mange meter langt, tykt som et tov og kan bruges til alverdens ting. Da hun...
Læs mere