Nyt kuld Læselyst-børn er fuld sving
1. klasserne fra Åstedet sammen med Lotte Nybo
Nyt kuld Læselyst-børn er fuld sving
1. klasserne - nu med HUMØR-masker

Nyt kuld Læselyst-børn er fuld sving

30.10.21
Projekt Læselyst på Åstedets SFO

Vi har netop taget hul på en ny runde af Projekt Læselyst for 1. klasserne på Åstedets SFO'ens 1. klasser. Denne gang leger vi i forfatter og illustrator Lotte Nybo’s univers i bogen: Bertram og Buller – Ballade ombord, hvor historien meget ø-lokalt foregår på bornholmerfærgen.

Bertram og Buller - en mega sjov bog

Onsdag d. 27. oktober fik børnene besøg af Lotte Nybo på Rønne Bibliotek, hvor hun fortalte og viste, hvordan hun får ideer til sine tegninger og fortællinger. Børnene havde på forhånd fået bogen læst højt, og kendte derfor historien rigtig godt. Børnenes anbefaling var i øvrigt at det var ’en mega sjov bog’. Børnene gik, sammen med pædagoger og bibliotekarer, - på opdagelse i Lotte Nybos udstilling fra ’Fra foto til færdig fortælling’ og lavede humørmasker på baggrund af deres egne små historier, om hvordan deres humør havde været i løbet af dagen.

Humørmasker!

Dagen inspirerede børnene, pædagoger og bibliotekarer til selv at lege videre de kommende onsdage. Det blev en virkelig sjov dag med så god energi og nysgerrighed fra alle deltagende børn. Børnenes humørmasker kan ses på Rønne Bibliotek sammen med Lotte Nybos udstilling indtil d. 13. november.

Forløbet med 1. årgang er sidste omgang i Projekt Læselyst på Åstedet, som vi afslutter d. 17. november med familie-eftermiddag på Rønne Bibliotek. 

Baggrund

Projekt Læselyst på Åstedet, et samarbejde mellem Rønne Bibliotek og SFO Åstedet/Aavangskolen: Det hele handler om læselyst og læsefællesskaber, og hvordan vi i hverdagen kan få lyst til at læse mere. Projektets formål er at børn i Åstedets SFO i Rønne skal opleve litteratur, der giver dem lyst til at læse mere. Læsning skal indgå som en del af SFO’ens handleplan.

Rønne Bibliotek og Åstedet SFO har i fællesskab afprøvet forskellige læseaktiviteter med det formål at læsning fremstår som et attraktivt tilvalg i fritiden. Der lægges overalt vægt på at biblioteket er barnets frirum, så børnene har central medbestemmelse for valget af de bøger, aktiviteter og oplevelser de gerne vil beskæftige sig med.

Projektet startede i august 2021 og afsluttes medio november 2022. Projektet indgår herefter i en landsdækkende evaluering af de 35 læselyst projektet, der er støttet under puljen Læselyst og Læsefællessskaber. Læs mere på Slots og Kulturstyrelsens hjemmeside: Læselyst og læsefællesskaber for børn i indskolingens fritidstilbud.

I skal da også læse Bertram og Buller!
GennemseGennemse
  • Bog

Bertram og Buller - ballade ombord

Af Lotte Nybo (2021)
Tvillingerne Bertram og Buller kører ved et uheld deres mors bil ombord på færgen til Bornholm. Det bliver en hæsblæs...
Læs mere