Tips til at undgå digital svindel
Tips til at undgå digital svindel

Gode råd til at undgå eller håndtere digital svindel

01.02.24
Ny folder samler de bedste tips til at undgå digital svindel for dig og dine nærmeste.

Digitaliseringsstyrelsen har sammen med Ældre Sagen og en række parter lanceret en folder med gode råd til, hvordan du undgår at blive snydt digitalt samt hjælp til, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude for dig eller dine nærmeste. 

Digitale svindlere bruger forskellige metoder i forsøget på at få os til at udlevere fx kodeord, betalingskort- eller MitID-oplysninger.
Svindlerne kan finde på at udgive sig for at være fra banken eller fra en myndighed eller at ændre visningen af nummeret, de ringer fra, så det er identisk med fx politiets.

Tre tips til at beskytte dig mod falske mails, sms’er og opkald

  • Oplys aldrig personlige oplysninger som fx MitID-login eller CPR-nummer, hvis nogen uopfordret beder dig om det. Banker og offentlige myndigheder vil aldrig uopfordret bede om disse.
  • Lad dig ikke presse, for svindlere forsøger ofte at give indtryk af, at du skal handle hurtigt. MitID er en effektiv beskyttelse mod at blive svindlet – læs derfor grundigt igennem, inden du godkender.
  • Dobbelttjek henvendelsen, for svindlere kan ændre visningen af nummeret eller afsenderen ved opkald, mail og sms, så det fremstår identisk med fx bankens eller politiets.

Find folderen og læs mere på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside eller på dit lokale bibliotek.

[Oprindeligt skrevet af Digitaliseringsstyrelsen]