Du som er i himlen - ny dansk film kan nu ses på Filmstriben
Flora Ofelia Hofman Lindahl har hovedrollen som Lise

Ny dansk film på Filmstriben

17.08.22
Du som er i himlen

Flot anmeldt periodefilm har allerede nu premiere på Filmstriben: Tea Lindeburg debutterede i begyndelsen af 2022 med 'Du som er i himlen', som bygger på Marie Bregendahls selvbigrafiske roman 'En dødsnat' fra 1912. 

Filmen udspiller sig på en gård i slutningen af 1800-tallet. Der stilles skarpt på kvindernes plads i historien og særligt på den 14-årige pige Lise, som midt i en brydningstid må kæmpe med den kvinderolle, hun har fået tildelt. Et døgn forandrer den 14-årige Lises liv for altid. Hun er den ældste i en søskendeflok og skal som den første i familien i skole, fuld af håb og tro på livet. Men da hendes mor går i fødsel, viser det sig hurtigt, at noget er galt. Som natten trænger sig på og fødslen intensiveres, må Lise forberede sig på, at den dag, der startede i barndom, kan slutte med, at hun bliver kvinden i huset.

Filmen er et intenst og bevægende portræt af en ung dansk pige fanget i en brutal tid - en fortælling om at tage ansvar, blive voksen og holde fast i det vigtigste, der findes. Håbet.

Se filmenFilmstriben.

NB! Vi har har stor efterspørgsel på alle de gode film på Filmstriben, og er derfor nødt til at at 'rationere' forbruget. Læs hvor meget I kan se pr. måned

Læs bogen fra 1912
GennemseGennemse
  • Bog

En Dødsnat

Af Marie Bregendahl (2021)
En gårdmandskones dødskamp i barselssengen udløser et virvar af følelser hos familien, især hos de to halvvoksne døtre
Læs mere