Inspiration: Læs det ikoniske magasin The New Yorker
En af de mange flotte forsider

Spot på: The New Yorker

14.07.20
Læs det amerikanske tidsskrift The New Yorker digitalt

The New Yorker er udkommet siden 1925 og læses over hele verden. Bladet er bl.a. kendt for sin gode journalistik, satiriske tegninger og ikke mindst flotte forsider.

Med biblioteket kan du læse magasinet helt gratis digitalt - fra dagen det nyeste nummer udkommer og ældre udgaver helt tilbage til juni 2015.

Tidsskriftet blev oprindeligt skrevet til den intellektuelle new yorker - beboere i NYC - og havde fokus på kulturlivet i byen. Nu dækker det dog langt bredere og berører også international politik og alverdens aktuelle emner.

Ikononiske forsider

Bladets forside er stort set altid en stor tegning eller maleri og derudover kun titlen i toppen. Ofte er forsiderne humoristiske eller politiske. Læs om nogle af magasinets mest ikoniske forsider og historierne bag.

  • Gå til vores digitale samling af The New Yorker
  • Vælg 'Back Issues' for at se alle numre.
  • Du logger ind på CPR- eller lånerkortnummer og 4-cifret pinkode
  • Måske federe at hente app'en til RB Digital, hvis du har en ipad eller tablet

 

Dorthe Nors udgivet i The New Yorker

Mange store forfattere har gennem tiden fået trykt noveller i bladet. Det er forfattere som J.D. Salinger, John Updike, Alice Munro, Milan Kundera og danske Dorthe Nors. The New Yorker trykte i 2013 novellen 'The Heron', en novelle fra hendes novellesamling ’Kantslag', og det var med til at give Dorthe Nors stor international success.

Dorthe Nors' novelle kan læses online her. Find også den danske udgave af Kantslag nedenfor.

Bibliotekets digitale magasiner

The New Yorker er en del af bibliotekets digitale magasinsamling kaldet RBdigital. Her findes mere end 350 populære engelsksprogede magasiner.

Der er ingen begrænsning på antal lån og de nyeste numre kan læses på udgivelsesdagen. Man kan abonnere på sine favoritmagasiner og få en mail når næste nummer er klar til download.

 

[Oprindeligt skrevet af Gentofte Bibliotekerne]

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Kantslag : noveller

Af Dorthe Nors (2018)
Noveller. 15 grumme og satiriske noveller der med udgangspunkt i en velkendt hverdag skildrer mennesker på kanten og ...
Læs mere