Bogforums debutantpris 2021: Signe Gråbøl
Signe Gråbøl: Ungeenheden (Gads Forlag)

Bogforums debutantpris 2021

05.11.21
Ud af 5 nominerede blev Fine Gråbøl årets vinder med romanen 'Ungeenheden'

Poetisk og velkomponeret debutroman lægger op til en kritisk diskussion af vores syn på psykisk sygdom. Læs Litteratursidens anmeldelse af romanen.

Paragraftegn optræder på forsiden og indeni Fine Gråbøls debutroman, der elegant sammenkæder paragraffer i serviceloven og mødet mellem en håndfuld unge mennesker i psykiatrien. Med fine billeder indfanger romanen komplekse følelsestilstande, som blandes med paragraffer og psykologi-sprog og lægger op til en diskussion af samfundets behandling af psykisk syge.

’Ungeenheden’ handler om seks unge mennesker på et bosted, hvorfra de skal udsluses fra psykiatrien og øve sig i at leve et mere almindeligt liv. Og det gør de så efter bedste evne:

"Vi åbner en pakke cigaretter med samme urolige lethed, vi ser på hinandens oppustede maver og blinker hemmeligt. Vi trapper op i medicin og ned i medicin og ud af medicin og gør det hele forfra, vi spiser oxapax og griner af psykiaterne, vi prøver at dø på forskellige måder mens livet og boligen og systemet fastholder os her, vi græder sjældent, vi drikker øl på terrassen om fredagen".

Læs hele anmeldelsen på Litteratursiden.

 

Reservér Fine Gråbøls bog
GennemseGennemse
  • Bog

Ungeenheden : roman

Af Fine Gråbøl (f. 1992) (2021)
Om en gruppe unge i psykiatrien og deres liv og samvær på et bosted. For læsere med interesse for mødet mellem mennes...
Læs mere