The invisible Man - lyt til en klassiker på eReolen Global
eReolen Global

En klassiker til ørerne

21.07.20
Fem gode bud på engelsksprogede klassikere fra eReolen Global

Hvad er en klassiker egentlig? I litteraturens verden kan en klassiker bedst beskrives som en tidløs bog, der aldrig rigtig går af mode, fordi den taler til os på tværs af tid og sted

De fleste af os kan nævne en eller flere klassikere, men hvor mange har vi egentlig læst, når det kommer til stykket? Nedenfor finder du fem anbefalelsesværdige, engelske klassikere som lydbøger. Hvis du har mod på at lytte til flere, så kig på de øvrige store klassikere på eReolen Global.

The Invisible Man

H.G. Wells: The Invisible Man

En vinterdag dukker en mystisk fremmed op i den lille by Bramblehurst. Han holder sig for sig selv, og ingen har set hans ansigt. Samtidig sker der mærkelige og uhyggelige ting i byen. En rigtig horror story med et drys Science Fiction som Wells lavede så fantastisk.

Little Women

Louisa M. Alcott: Little Women

Fortælling om fire søstre, Meg, Jo, Beth og Amy, i alderen 12-16 år, der må klare sig alene med deres mor, mens deres far er ved fronten i den amerikanske borgerkrig. Bogen fra 1868 giver et fint tidsbillede og er den første 'pigebog'. Et fint eksempel på tidlig feminisme.

Madame Bovary

Gustave Flaubert: Madame Bovary

En fransk provinsfrue går moralsk til grunde ved sin trang til romantik og dagdrømmeri. Bogen udkom i 1857 og  blev beskyldt for atvære usædelig og demoraliserende, hvilket sendte Flaubert en tur i retten.

Peter Pan

J. M. Barrie: Peter Pan

3 børn tager med fantasidrengen Peter Pan til ønskeøen, øen hvor man aldrig bliver voksen - her møder de både havfruer, indianere og sørøvere. Få et dejligt genhør med Wendy, Kaptajn Klo og Klokkeblomst.

White Fang

Jack London: White Fang

En dramatisk beretning om ulvehunden Hvidtand, som efter at være opfostret i vildmarken, havner hos menneskene i Californien. Bogen opleves gennem Hvidtands øjne, og det er en fortælling om at vende sit raseri ryggen og finde tilbage til sit opringelige "hunde-jeg".

Teknikken - hent app'en Libby

Du lytter med App'en Libby, som du finder i App Store eller Google Play butikken. Få vejledning til hvordan du kommer i gang med eReolen Global.

 

[Oprindeligt skrevet af Odense Centralbibliotek]