Hændelser ved vand - ser du også med?
PR-foto fra TV-serien 'Hændelser ved vand'

Hændelser ved vand - ser du også med?

14.06.23
TV-serien 'Hændelser ved vand' er baseret på Kerstin Ekmans internationale bestseller af samme navn

Hoppede du også på den nye svenske krimi - Hændelser ved vand' - på DR1 i søndags? Kerstin Ekman modtog Nordisk Råds Litteraturpris i 1994 for romanen 'Händelser vid vatten'. Og at dømme efter første afsnit, så er romanen mesterligt omsat til det populære serieformat. En stærk roman er blevet til en stærk serie.

Svartvattnet

Hvad kan være lysere, mere legende og let end en svensk midsommernat helt deroppe, hvor den lyse nat kun er få timer lang? En sådan nat flakker den stockholmske lærerinde Annie Raft og hendes seksårige datter rundt blandt myg og moser i skovene ved Svartvattnet i Jämtland.

"De er ankommet med bussen, og da de mod forventning ikke bliver afhentet af Annies kæreste, miljøaktivisten Dan, begiver de sig ud i skovene i et forsøg på at finde frem til den hytte, hvor de skal leve det enkle liv i pagt med naturen. Turen slutter med fundet af to blodige lig i et lille telt ved elvbredden. Det makabre fund præger dem og hele det lille samfund, og der skal gå 18 år, før man ved, hvad der skete i den lyse sommernat." (kilde: Litteratursiden.dk)

Ligesom i bogen veksler handlingen mellem de fatale begivenheder i 1973 og 1991. Døden har igen sin farlige gang. 

Foto: PR-foto fra Litteratursiden

Vi anbefaler også bogen - på dansk eller svensk!
GennemseGennemse
  • Bog

Hændelser ved vand : roman

Af Kerstin Ekman (1994)
Et dobbeltmord på selve midsommernatten i et lille samfund i Nordsverige knytter mennesker og natur sammen i konsekve...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Händelser vid vatten

Af Kerstin Ekman (1993)
Et dobbeltmord på selve midsommernatten i et lille samfund i Nordsverige knytter mennesker og natur sammen i konsekve...
Læs mere