Med andres ord - bøger der gør en forskel: Karin Michaëlis
Karin Michaëlis skrev 36 romaner og 9 børnebøger

Karin Michaëlis

13.09.19
Med andres ord - bøger der gør en forskel

I disse uger dykker danske biblioteker sammen med DR ned i det skatkammer af litterære værker, som tiden ikke har kunnet viske ud. Det sker under den fælles titel ‘Med andres ord’, hvor bl.a. litterære citater fører os ind i værkerne.

Hos DR kan man opleve seks nye programmer af ‘Øgendahl og de store forfattere’, som sendes hver tirsdag kl. 20:30. Se programmet om Karin Michaëlis.

DRK, 17. september kl. 21: Værten Maria Månson undersøger, hvad Karin Michaëlis store forfatterskab rummer, og hvorfor det endte i glemmebogen.

Skandaleroman fra 1910

Som gennemgående tematikker i Karin Michaëlis' forfatterskab står barnet og fantasien, men vigtigst af alt bidrog hun til et kritisk blik på de normer og konventioner, kvinderne var underlagt på hendes tid.

Karin Michaëlis var en meget aktiv forfatter. Fra debuten med novellesamlingen ’Højt Spil’ (1898) og frem til sin død i 1950 skrev hun intet mindre end 36 romaner for voksne samt 9 børnebøger.

De første udgivelser var dog ikke store succeser. Til gengæld bragede hun igennem lydmuren med skandaleromanen 'Den farlige Alder' (1910), der på kritisksatirisk vis handler om et tabu fra den tid; kvinders begær i overgangsalderen. Det var en knivskarp analyse af kvinders vilkår og kønnets skæbne på det sociale marked. Bogen førte til international berømmelse og forargelse. Den solgte blandt andet 86.000 eksemplarer på de første 14 dage i Tyskland, og den er blevet filmatiseret to gange. Michaëlis rejste på den baggrund Europa tyndt og holdt foredrag om sit forfatterskab.

Læs det fulde portræt af Karin Michaëlis på Litteratursiden

Materialer
  • Bog

Don Juan - efter døden

Af Karin Michaëlis (2005)
Læs mere