Med andres ord: Michael Strunge
Strunge er denne uges temaforfatter hos DR og DRK

Michael Strunge

06.09.19
Med andres ord - bøger der gør en forskel

I de kommende fem uger dykker danske biblioteker sammen med DR ned i det skatkammer af litterære værker, som tiden ikke har kunnet viske ud. Det sker under den fælles titel ‘Med andres ord’, hvor bl.a. litterære citater fører os ind i værkerne.

Hos DR kan man opleve seks nye programmer af ‘Øgendahl og de store forfattere’, som sendes hver tirsdag kl. 20:30. Se programmet om Michael Strunge.

DRK, 10. september kl. 21: Værten Maria Månson undersøger, hvad det er for litterære kvaliteter, der gør, at Strunge stadig i dag fremhæves som en af Danmarks helt store digtere.

Strunge: Skaber selv mit selv 

Af 80'ernes digtere var Michael Strunge (1959-1986) på mange måder den mest tidstypiske. I 2018 ville digteren være fyldt 60 år, hvis han havde kunnet flyve. De bedste af hans digte rækker udover hans tid, og i dag kender de fleste til den unge digter, der endte sit korte liv ved at springe ud af et vindue i 1986. 

”Hvem ved / ved hvad ens selv er lig? / - jeg er ligeglad / skaber selv mit selv”. 

Sådan lyder det i åbningsdigtet Livets hastighed, der stammer fra digtsamlingen af samme navn udgivet i 1978. Digteren, der her debuterede, hed Michael Strunge (1958-86) og skulle i en intens periode på syv år og elleve digtsamlinger komme til at tegne et billede af ikke bare sig selv, men en hel generation.

Læs hele portrættet af Michael Strunge på Litteratursiden - og se omtale på Forfatterweb.dk.

Ereolen: 15 ebøger og 1 lydbog af og om Michael Strunge

Et udvalg af titler find flere på biblioteket
  • Bog

Min krop er tung af drøm : digte i udvalg

Af Michael Strunge (2018)
Læs mere
  • Dvd

Væbnet med ord & vinger

Af Torben Skjødt Jensen (2018)
Læs mere
  • Bog

Alt er mit : roman

Af Tomas Lagermand Lundme (2016)
Læs mere
  • Bog

Michael Strunge - digtning og virkelighed

Af Peter Rewers (2015)
Læs mere