Kom med til koncert hjemme på sofaen
Gå på opdagelse i gratis koncerter

Kom med til koncert hjemme på sofaen

06.05.20
Covid-19 har lukket stort set alle koncertsale verden over

Men fortvivl ikke. Der er et utal af muligheder for at berige dit Corona-exil i form af gratis streaming af koncerter og musikdokumentarer.

Har du f.eks. prøvet bibliotekernes digitale tilbud Stingray Quello? Her kan du få gratis adgang via dit bibliotekslogin, til at se og lytte til verdens største samling af fuldlængde koncerter og musikdokumentarer. Quello Concerts består af mere end 1500 film og koncertoptagelser, med de største kunstnere tilbage fra 1920'erne og til nu og dækker mere end 30 forskellige musikgenrer. Kom i gang med Stingray Qello

Gratis oplevelser rundt omkring på nettet

DR Big Band: Verdensklassekoncerter lige hjem til dig - skru bare op for bl.a. koncerter med Sinne Eeg, Lisa Nilsson og Curtis Stigers. Klik ind på DR2 Jazz.

Kan du lide klassisk musik, eller har du længe haft lyst til at lytte lidt mere til genren, gør vi opmærksom på en virkelig sværvægter: Berlinerfilharmonikerne har streamet en ny koncert stort se hver uge siden 2008. Du kan registrere dig gratis og uden binding for en måned, og du behøver ikke engang at afmelde igen efter de 30 dage.
Kom i gang med Berlinerfilharmonikerne.

Det Kongelige Teater tilbyder også operaforestillinger og klassiske koncerter på nettet. Bl.a Mozarts obokvartet i F-dur, Gustav Mahlers Klaverkvartet, Cavalleria rusticana, Idomeneo, Flagermusen, La Traviata, Sibelius' Symfoni nr. 1 mfl. Find forestillingerne hos Det Kgl. Teater Xtra.

Metropolitan Operaen i New York har også gratis operaforestillinger til dig på www.metopera.org. Det er næsten som at være der selv.

Der er også et fint tilbud fra EU i form af hjemmesiden Operavision.eu. Her finder du et sandt skatkammer af operaopsætninger fra mange af verdens store operahuse. Operavision.

Morgensang på DR. Er du gået glip af DR’s fantastiske morgensangsinitiativ, hvor ca. 100.000 danskere hver morgen synger sammen, hver for sig foran skærmen, så fortvivl ikke, for du kan se og synge med på alle sangene lige her: Morgensang med Faber.

 

[Redigeret udgave, oprindeligt skrevet af Vejle Bibliotekerne]