Forfatterstafet med Jesper Wung-Sung
Jesper Wung-Sung (foto: Les Kaner)

Forfatterstafet: Jesper Wung-Sung

27.03.24
Jesper Wung-Sung: H.C. Andersen er den mest berømte dansker nogensinde.

I sin nye roman 'Hans Christian' giver Jesper Wung-Sung ordet til barnet H. C. Andersen. H. C. Andersens barndom var et helt oplagt emne for en roman, synes Jesper Wung-Sung, fordi: 

"Når man ser på H.C Andersens liv og alt, hvad der er skrevet af ham og af forskere og formidlere, så synes jeg, at især hans barndom er underbelyst i forhold til, hvor stor en betydning det i virkeligheden har for den H.C. Andersen, som vi kender i dag. [...] "Alt det, der foregår i de første 14 år, mens han bor i Odense og indtil han rejser til København, er sådan set grundlaget for den H.C. Andersen, vi i dag kender og beundrer og som er den mest berømte dansker nogensinde."

Spritnyt interview med Jesper Wung-Sung

 

Om Forfatterstafet

Forfatterstafetten er dybdegående interviews om nogle af tidens rigtig gode bøger fra danske forfattere, og har du først nu opdaget den kan du gå på opdagelse i mange timers spændende forfatterinterviews fra tidligere udgaver af forfatterstafetten som podcast. 

Læs mere om Forfatterstafetten.

Reservér Hans Christian
GennemseGennemse
  • Bog

Hans Christian

Af Jesper Wung-Sung (2024)
Biografisk roman baseret på H.C. Andersens tidlige barndom i Odense til hans tidlige ungdom, hvor han, som 14-årig, d...
Læs mere