Forfatterstafet: Karolina Ramqvist
Karolina Ramqvist (foto: Ib Helles Olesen, Forfatterweb)

Forfatterstafet: Karolina Ramqvist

08.09.23
Er mad kærlighed?

Fra familiens spisebord fortæller svenske Karolina Ramqvist i 'Brød og mælk' en sansemættet historie om en barndom, hvor maden spillede en stor rolle - måske som erstatning for den omsorg, hun manglede. Det er samtidig en skildring af tre generationer af kvinder i Sverige, fra krigens smalhals til i dag. Vi følger mormoren, hendes datter og barnebarn og oplever deres livskriser, længsler og radikalt forskellige forhold til mad.

Det konstante fokus på forholdet til maden i romanen giver et subtilt og originalt indblik i kvindernes personlighed og evne til omsorg - og bliver en vigtig del af deres kulturhistorie.

Karolina Ramqvist: Kan kærlighed spises?

Mere om forfatteren

Læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Karolina Ramqvist og hendes forfatterskab.

Om Forfatterstafet

Forfatterstafetten er dybdegående interviews om nogle af tidens rigtig gode bøger fra danske forfattere.

Stafetten kører nu på femte sæson, og tidligere har vi mødt forfattere som Gry Jexen, Maren Uthaug, Thomas Korsgaard, Jesper Stein, Knud Romer og mange, mange flere. 

Denne sæson skal vi blandt andre stifte bekendskab med Friða Ísberg, Kamilla Hega Holst, Karolina Ramqvist, Joakim Garff og Kenneth Bøgh Andersen.

Om Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer. Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

[Red. version/Oprindeligt skrevet Forfatterweb]
Bøger af Karolina Ramqvist
GennemseGennemse
  • Bog

Brød og mælk

Af Karolina Ramqvist (2023)
Roman om en pige, der i sin opvækst bliver draget mod mad og madlavning. Hun udvikler et kompliceret forhold til mad ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Hans pige

Af Karolina Ramqvist (2010)
Mens hendes kæreste udøver kriminalitet sidder Karin i sit nye luksushus og fortæller om hvorfor hun har valgt et såd...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Den hvide by

Af Karolina Ramqvist (2016)
I kulde og snavs sidder Karin med sin lille datter Dream isoleret i en luksusvilla. Kæresten var leder af en bande og...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Lydbog (net)

Altings begyndelse

Af Karolina Ramqvist (2014)
Saga er ung i 1990'ernes Stockholm. Hun går ofte på natklubber og tager for sig af mænd. Hun er betaget af den k...
Læs mere