Russisk udstilling på Rønne Bibliotek i anledning af 75-året for russernes tilbagetrækning
75-året for russernes tilbagetrækning

Russisk udstilling på Rønne Bibliotek i anledning af 75-året for russernes tilbagetrækning

30.03.21
Udstillingen er lavet af børn fra Den Russiske Ambassade i København

Skolebørnene på den russiske ambassade i Danmark har i anledning af 75-året for russernes tilbagetrækning fra Bornholm lavet en udstilling om russertiden på Bornholm i årene 1945-46. 

Tiden bliver set på med russiske briller og med udgangspunkt i de sovjetrussiske soldater, som gjorde tjeneste på Bornholm. Den udstilling har Bornholms Regionskommune sagt ja-tak til at vise frem for bornholmerne og har stillet Rønne Bibliotek til rådighed som udstillingssted. 

På selve 75-årsdagen for russernes tilbagetrækning fra Bornholm mandag 5. april (2. påskedag) kl. 10 vil den russiske ambassadør Vladimir Barbin og borgmester Thomas Thors holde et arbejdsmøde på Rønne Bibliotek, hvor udstillingens indhold gennemgås, før den officielt åbner. Deres besøg livestreames på bibliotekets Facebookside.

På grund af Covid-19 restriktionerne genåbner Rønne Bibliotek først helt 21. april, men det vil alligevel være muligt at se udstillingen udefra fra 6. april - vinduespartiet mod parken i bibliotekets østlige del. Sidste dag er 7. maj.