Globalis er et interaktivt verdenskort og et digitalt opslagsværk

Globalis

Adgang
Fri adgang
Globalis er et interaktivt verdenskort og et digitalt opslagsværk

Formålet med Globalis er at formidle, primært via visuelle hjælpemidler, ligheder og uligheder i det menneskelige samfund, og hvordan vi påvirker livet på planeten. 

Globalis ønsker at gøre det lettere at forstå verden omkring os, og vil vise forskelle og sammenhænge ved brugen af tal, kort, fakta og figurer. Globalis er et digitalt alternativ til de gamle kort, der hang i klasseværelserne samt til tabeller i rapporter eller fakta i papirleksikon og samfundsatlas. Du kan bruge lande som et udgangspunkt til at finde information om forskellige områder. Derudover er alle Globalis' oplysninger opdelt i temaer, der giver en enkelt indgangsvinkel til området.

Målgruppe

Information fra Globalis kan benyttes i en række fag så som samfundsfag, naturfag, matematik (statistik) og IKT-fag (informationsteknologi). Siderne er ligeledes gode til tværfaglige projekter og kan fungere som et opslagsværk, når man arbejder med konkrete temaer. Brugen af Globalis er ganske selvinstruerende og kræver ikke avanceret datakundskaber hos hverken lærer eller elev.

Hvem står bag?

Globalis er udviklet af FN-forbundet i Norge og oversat til dansk af FN-forbundet i Danmark.