(Desperat) brug for en ny app til ungerne?
Bliv inspireret til at finde gode apps til mindre børn

De bedste apps til børn 0-6 år

30.03.20
(Desperat) brug for en ny app til ungerne?

Efter så mange dage hjemme i familiens skød, hvor iPad og tablet måske er lidt mere i brug end sædvanligt, kan en ny, ukendt og måske ligefrem lærerig app vække stor jubel. 

Kig dig rundt bl.a. ca. 40 apps inden for kategorier som Bøger, Leg, spil og sport, Kreativ, Dyr, Specielle universer og Hverdag. Målgruppen er børn mellem 0 og 6 år.

BØGER

Fairytell, Fairytell (Betaling, App Store og Google Play)
Oplev en eventyrlig verden af børnebøger i Fairytell. Her findes mange af de allerbedste børnebøger som e-bøger og lydbøger, som man kan læse eller få læst højt. Fairytell er sjovt og trygt, og selv små børn kan navigere i appen og finde yndlingshistorierne. God læselyst!

Godnat Ole Lukøje - Godnathistorier for børn (Wolkenlenker UG, Betaling, App Store og Google Play)
Gaab! Man bliver helt søvnig af denne app, hvor man skal hjælpe Ole Lukøje med at få dyr og mennesker til at falde i søvn ved at drysse magisk drømmesand ned over dem. Når jobbet er gjort, hører man en stille vuggevise. 

Den lille pirat (Lindhardt og Ringhof, Betaling, App Store)
En læseoplevelse og fem små spil i én app. Den lille pirat laver helt almindelige piratting såsom at plyndre skibe, holde udkig, kravle op i masten, samle muslingeskaller og fiske. Hør historien om Den lille pirat og leg selv pirat i spillene, hvor du kan vinde præmier og komme med til en stor fest.

Mumi – Hvad sker der så? (Gyldendal, Betaling, App Store og Google Play)
Mumitroldenes univers er noget helt unikt. Meget spændende og lidt uhyggeligt på samme tid. Mumitroldbogen, ”Hvad sker der så? Mumi, Mymlen og lille My”, læses højt, imens man kan gå på opdagelse i Tove Janssons originale tegninger. Man kan både ryste, rotere, trække og trykke på skærmen for at se sjove effekter.

Den STORE Strid (Gyldendal, Gratis og betaling, App Store og Google Play)
Jakob Martin Strid er en favoritforfatter hos rigtig mange børn og voksne. Så denne app vil være et hit for både nuværende og kommende fans af Mimbo Jimbo, Lille Frø, Den store pære og mange af de andre fantastiske bøger, der her er gengivet som flotte, små film med tale.

LEG, SPIL OG SPORT

BRIO World - Railway (Filimundus AB, Betaling, App Store og Google Play)
BRIOs togbaner er altid populære at lege med. Også når man gør det i denne app, hvor man kan bygge sine egne togbaner, sætte tog og vogne sammen og køre ud i det blå på missioner, der giver nye ting at bygge med, når de er udført.

Catch the Wally - Hide and Seek game (Funny Yummy Studio UG, Betaling, App Store)
Wally er den sødeste, lille edderkop, der bor under en mur og som elsker at gemme sig. Det gælder om at finde ham, og undervejs i jagten støder man på andre sjove væsener, der også lever bag mursten. Spil og bliv overrasket!

Fiete sports (Ahoiii Entertainment, Gratis og betaling, App Store og Google Play)
Hvis man er rigtig sporty, er Fiete Sports lige den helt rette app. Her kan man styre manden Fiete, når han fx spiller tennis, løber hækkeløb, rider, skyder med bue eller svømmer. Der er tolv forskellige discipliner til Sommer OL, hvor Fiete konkurrerer mod sine venner. Hvor mange guldmedaljer kan du hjælpe Fiete med at få?

FORMER, FIGURER, VENDESPIL OG QUIZ

Kidstatic Apps (Gratis, App Store og Google Play)
Her kan man rigtigt få styr på former som trekanter, firkanter, cirkler osv. Man kan starte med at se de forskellige former og derefter kaste sig ud i vendespil og en quiz, hvor man skal finde den rigtige form ud fra dens navn.

Fun on the Farm - 5 2-player board games for kids (Kindermatica Ltd., Betaling, App Store)
Brætspil på iPad er mega smart, når man fx skal på en lang køretur. Man kan også bare hygge sig i sofaen med fem sjove spil, hvor man kan være to spillere på én gang. Så skal der konkurreres!

Hukommelse børnespil (Irina Marina, Betaling, App Store og Google Play)
Det behøver bestemt ikke at være kedeligt at træne sin hukommelse. Det er denne app et bevis på. Her skal man gengive farvers placering på en palet, huske billeder, finde objekter, der er ens, og mange andre udfordrende ting.

LEGO Juniors Create & Cruise (LEGO System A/S, Gratis, App Store og Google Play)
LEGO er det bedste legetøj! I denne app bygger man med LEGOklodser og kører med de køretøjer, man bygger. Når man samler guldmønter, låser man op for visuelle LEGOsæt, der skal samles. Måske får man ideer til, hvad man kan lave med sine egne klodser inde på børneværelset?  

DE KENDTE

Anders And Junior (Egmont Kids Media, Gratis og betaling, App Store og Google Play)
Hvem elsker ikke Andeby og alle dens hyggelige og sjove indbyggere? I denne app træder man ind i tegneseriens univers, hvor man kan se de klassiske film, læse bøger og tegneserier, spille med Mickey, Fedtmule og Rip, Rap og Rup og prøve maleværkstedet med sjove stempler, tapet, osv.

Brandmand Sam – Brand & Udrykning (P2 Games Limited, Betaling, App Store og Google Play)
Brandmand Sam er den store helt i byen Pontypandy. Når noget går galt, er han på pletten med det samme. Hjælp ham fx med at slukke skovbranden, ordne brandbilens brandslange og at øve sig på den nye motorcykel på træningsbanen. Måske kan du også redde nogle af indbyggerne, der er faldet i vandet?

Disney Junior Leg! (Disney, Gratis og betaling, App Store og Google Play)
Her kan du lege med lige netop din Disney-favorit. Vil du klæde prinsesse Sofia fint på? Vaske hænder på Doktor McStuffins, eller knalde balloner med Mickey Mouse og Pluto, Fedtmule og Anders
And?

DR Ramasjang (Ramasjang, Gratis, App Store og Google Play)
Man kan ikke rigtig komme udenom Ramasjangs app, når det gælder bedste apps for børn. Her er alle de kendte og elskede figurer fra fjernsynet. Gå i bad med onkel Reje, rejs med Ramajetterne, prøv prutteklaveret, leg med Bamse, tag med Hr. Skæg ud i rummet, gæt skurke med Ramasjangmysteriet og meget, meget mere.

VÆR KREATIV

Artie’s magic pencil (Minilab Ltd, Betaling, App Store og Google Play) 
Sammen med Artie og hans magiske blyant kan man øve sig i at tegne former og figurer. I Arties verden er der et monster, der vil ødelægge alting, så Artie har brug for hjælp til at genopbygge alt det ødelagte.

DogBiscuit – A drawing book for fingerpainting (Tivola Publishing GmbH, Betaling, App Store og Google Play)
Hundeelskere se her! I denne app følger man en hund og tegner ting, der hører til i de forskellige miljøer, den færdes i. Først er man i frugthaven, hvor der skal tegnes et hus, derefter træer, buske, et fugleskræmsel, blomster osv. Bagefter kommer man på stranden og til sidst i det ydre rum.

FingerPaint Duel – playing together creatively with FoldApps (Cribster, Gratis, App Store)
Rigtig sjov app, hvor to personer kan dyste imod hinanden. Hvem kan efterligne en tegning bedst muligt på kortest tid? Det kræver præcision, så vær klar, når der trykkes ”Ready”.

Splashy Dots (Crimson Pine Games, Gratis og betaling, App Store)
I denne app kan du udfolde dine kunstneriske evner og lave fine malerier, der straks udstilles på væggen i et galleri. Alt, hvad du skal gøre, er at kombinere de farvede malepletter – så har du skabt kunst!

DYR OG DINOER

Dr. Pandas køkkenhave (Dr. Panda Ltd, Betaling, App Store og Google Play)
Er man vild med at få planter til at gro og høste grøntsager, er denne app den helt rette. Her kan man dyrke tolv forskellige slags frugter og grøntsager. Planterne skal have vand og sol, markerne skal høstes, og gulerødderne trækkes op af jorden. Det er vildt hyggeligt at hjælpe til i Dr. Pandas køkkenhave.

KlangDings - House of Music and Sound for Kids (doDings GbR, Betaling, App Store og Google Play)
En fantasifuld og skøn app fuld af sjov musik og skøre lyde. I et hus bor en dreng og en pige sammen med en masse dyr, og på hver etage sker der ting og sager. Her er en masse at trykke på og udforske.

Lille dinoer (Planet Factory Interactive, Gratis og betaling, App Store)
Er man vild med store og farverige dinosaurer, skal man spille med her! Dinoerne er ikke farlige, men faktisk ret venlige. Der er 100 spil med forskellige sværhedsgrader, som man kan hygge sig med. Fx forskellige slags puslespil, en malebog og ”find forskellen”. Man kan også se navnene på dinosaurerne og finde ud af, om de er plante eller kødædere.

PumiLumi – A Hide-And-Seek Adventure (Elevision GmbH, Betaling, App Store og Google Play)
Kuk kuk, hvor er dyrene? De gemmer sig i fire forskellige verdener: en ørken, et vinterlandskab, under havet og i en eng. Når man har fundet dem, laver de små, skøre ting og siger sjove lyde. De er hyggelige at lege gemmeleg med.

Shake the Tree! (Fox and Sheep GmbH, Betaling, App Store)
Et træ fuld af overraskelser! Når man ryster træet falder der dyr ned, og de er ret kreative med hensyn til at komme tilbage i træet igen.

Toca Pet Doctor (Toca Boca AB, Betaling, App Store og Google Play)
Åh nej, kæledyrene er kommet til skade! I dyreklinikken er der ikke mindre end 15 dyr, der har brug for hjælp og pleje, så der er nok at gå i gang med. Ideel til alle dyreglade børn, der elsker at passe på dyr.

SPECIELLE UNIVERSER

Chomp by Christoph Niemann (Fox and Sheep GmbH, Betaling, App Store)
En helt vildt sjov og kreativ app med over 50 forskellige tegninger, hvori man kan sætte sit eget hoved ind ved hjælp af sin tablets kamera. Lige pludselig er man et dansende skelet, en rock-guitarist, en spagettispisende hund, en fugl spærret inde i et bur eller et bankende hjerte i en bjørn. Man kan naturligvis optage videoer med sig selv i alle de skøre situationer.

Flunkerne – Ballade i rummet (Lindhardt og Ringhof, Betaling, App Store)
De søde og vilde Flunkere er på rumrejse, hvor de bekæmper monstre. Kan du mon hjælpe dem med at besejre monstrene? Der er hele 25 levels, der skal klares.

Monument Valley 2 (Ustwo Games Ltd, Betaling, App Store)
Har man prøvet at spille det første Monument Valley-spil, ved man, at det er et helt specielt univers, man bliver ført ind i. I dette nye spil skal man føre en mor og hendes pige igennem smukke verdener. Det er som at komme på en rejse.

Roofbot - Puzzler On The Roof (Double Coconut LLC, Betaling, App Store og Google Play)
Hjælp det lille, søde væsen Roofie med at redde hans planet. Roofie er fanget på hustage, og han skal putte energibolde i de rigtige huller for at komme igennem forskellige, flotte verdener. Kan du styre ham, så han gør det rigtige?

Thinkrolls 2 (Avokiddo, Betaling, App Store og Google Play)
Her skal man virkelig tænke sig om, være kreativ og bruge sin logiske sans. Der er 135 baner, lavet til børn mellem 3 og 5 år, og 135 baner til børn fra 5 til 9 år. Det er de mest nuttede, runde figurer, man spiller med og meget opfindsomme og farverige verdener, man bevæger sig i. 

Toca Boo (Toca Boca AB, Betaling, App Store og Google Play)
Hvor sejt ville det ikke være at lege, man er et spøgelse, der render rundt i et stort hus og skræmmer hele familien? I Toca Boo kan man prøve det, og det er lige så sjovt, som det lyder. Bøh!!!

HVERDAG – JOB OG FAMILIE

Arbejde Puzzle - 3 i 1 puslespil (Puzzle King AB, Gratis og betaling, App Store)
Hvilket tøj og hvilken bil kører man i, hvis man fx er en politibetjent? Det finder man ud af i denne app, hvor man lærer lidt om forskellige typer af jobs. Man klæder menneskerne på, samler deres biler og 
kører dem gennem en labyrint til det rigtige sted, så de kan udføre deres arbejde.

Baby telefon spil (Bimi Boo Kids, Gratis og betaling, App Store og Google Play)
Interesseret i telefoner? I denne app kan man ringe til søde figurer, og hvis man bruger sin tablets kamera, kan man se sig selv, imens der snakkes i telefonen. Man kan også øve sig på tal, når man ringer op.

Dr. Panda Brandmænd (Dr. Panda Ltd, Betaling, App Store og Google Play)
Her kan man rigtigt lege helt, når man skal hjælpe Dr. Panda med at slukke ildebrande og redde de nuttede dyrevenner ud af brændende huse. Og man kan endda også styre en brandbil!

Når jeg bliver stor (Oxmond Interactive, Gratis, App Store og Google Play)
Hmm, hvilket job skal man vælge, når man bliver stor? Måske politimand, linedanser, dyrepasser, dronning, dykker eller rockstjerne? Måske bliver man inspireret af de søde og sjove animationer i denne app, som fungerer som en pegebog med lyd og effekter. 

Pepi House (Pepi Play, Gratis og betaling, App Store)
Vild med at lege far, mor og børn? Følg familien Pepi i deres dagligdag. Klæd dem på, kør i elevator i deres store hus, fix bilen, dæk bord og lav mad og alt muligt andet sjovt, der skal laves i løbet af dagen i en helt almindelig familie.

Sago Mini - lastbiler og gravemaskiner (Sago Sago, Betaling, App Store og Google Play)
Elsker man store maskiner, er denne app lige sagen. Med hamsteren Rosie styrer man gravemaskiner, kraner og bulldozere og bygger huse i sjove former, som man kan designe og dekorere lige, som man har lyst til.

Flere tips: Skolelærer, Rikke Pal, anmelder og afprøver også apps for børn, som hun skriver om på sin hjemmeside Mors apps.

 

[Oprindeligt skrevet af Aalborg Bibliotekerne]