Praktikanten Hjalmar anbefaler: Erik Barfoed: Fangeskibet (2020)
Erik Barfoed: Fangeskibet (2020)

Praktikanten anbefaler: Fangeskibet

01.12.23
Erik Barfoed: Fangeskibet (2020)

Hjalmar Ackey fra Bornholms Frie Idrætsskole har været i praktik på Bornholms Folkebiblioteker i uge 48. Hjalmar har været rundt omkring de fleste af de opgaver, vi laver på biblioteket, og desuden har han arbejdet med både en bogudstilling om Titanic og en boganbefaling.

Bogen “Fangeskibet” handler om en fattig engelsk dreng ved navn Tom” der kort efter Napoleonskrigene sluttede, bliver sendt hjemmefra over til fars onkel i London, fordi hans mor ikke kunne forsørge ham. På vej mod London møder Tom drengen Horatio. De to drenge mødes, efter at Tom fandt en høne at spise, som Horatio også selv gerne ville have at spise. Et par dage senere bliver de taget for at stjæle brød. Tom og Horatio bliver dømt til syv års forvisning til Australien. De bliver indsat på fængselsskibet HMS Bellerophon mens de venter på at blive transporteret videre til Australien. Skibet ligger uden for Toms hjemby, Sheerness, hvor straffefanger er i gang med at udvide byens havn.

Drengene beslutter at flygte

På skibet er der to hovedgrupper af fanger. Børn, ældre og voksne. De voksne skal ind og arbejde på havnen om dagen, mens børnene og de ældre skal arbejde med at lave sko. Om bord på skibet er også kaptajnens datter, Becky, som Tom bliver venner med. Forholdene på skibet er rigtigt dårlige, så derfor beslutter Tom og Horatio at prøve at flygte, hvilket de får hjælp til af Becky.

Noget af de vigtigste punkter i bogen, er når Tom møder Horatio, en anden dreng der er enten hjemløs, eller smidt hjemmefra af sine forældre. Et andet sted er, da Tom møder Becky, kaptajnen på fængselskibets datter. 

Jeg synes at Erik Barfoed har gjort et godt job med at skrive Fangeskibet, og man føler at sådan noget, som skete i bogen, godt kunne være sket i virkeligheden.

Hjalmar giver bogen 6 stjerner

Bogen er meget god, og jeg vil anbefale den både til unge og voksne.

 

Reserver serien Fangeskibet
GennemseGennemse
  • Bog

Fangeskibet

Af Erik Barfoed (2020)
Om 11-årige Tom som kæmper med fattigdom og elendighed i 1800-tallets England. Hans oplevelser byder på nederlag og s...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Fængslet ved verdens ende

Af Erik Barfoed (2021)
Da et engelsk skib med straffefanger forliser ud for Tasmanien, lykkes det drengen Tom at redde sig i land, men vil h...
Læs mere