Se filmen 'Kilimanjaros sne' for 0 points i maj
Se filmen 'Kilimanjaros sne' for 0 points i maj

Se film for 0 point i maj

06.05.24
I maj er der mulighed for at se spillefilmen ’Kilimanjaros sne’ for 0 point.

Den franske spillefilm ’Kilimanjaros sne’ er en rørende film, der fokuserer på menneskelige relationer, solidaritet og livets uforudsigelighed.

Den franske filmskaber Robert Guédiguian har i 40 år med empati og solidaritet skildret den arbejderklasse og havneby, han selv har sine rødder i.
’Kilimanjaros sne’ handler om ægteparret Michel og Marie-Claire, der er solidarisk med de socialt udsatte.
Men solidariteten udfordres, da en af Michels tidligere kollegaer, en ung socialt presset mand, stjæler deres penge ved et brutalt indbrud.

Michel er arbejdsleder på et værft i Marseille. Tyve af de ansatte skal fyres, og Michel beslutter at trække lod blandt dem for at afgøre, hvem der må forlade stedet. Uheldigvis trækker han sit eget navn.
Nogle uger senere fejrer Michel og hans kone Marie-Claire deres 30-års bryllupsdag, og deres børn og venner giver dem en rejse til Kilimanjaro som gave.

Under en hyggelig kortaften med Marie-Claires søster og dennes mand udsættes de fire for et brutalt hjemmerøveri.
To gerningsmænd truer dem med pistoler til at udlevere rejsepenge og billetterne til Tanzania, og flygter derefter med byttet.
Det går snart op for Michel, at gerningsmændene skal findes blandt gæsterne til bryllupsdagsfesten. Måske endda blandt en af hans fyrede kammerater fra værftet. Og hvad gør en ildsjæl af en idealist i den situation?

Alle brugere – også de, som er løbet tør for point, eller hvis bibliotekets månedsbudget er opbrugt – får her mulighed for at se en film på Filmstriben.

Du finder filmen her.