Vilde vidunderlige ø - ud på tur 2
Eventyrlige cirkelsti mellem Madsebakke og Hammersholm

Vilde vidunderlige ø - ud på tur 2

20.05.20
Naturstyrelsen Bornholm udpeger fantastiske steder på Nordbornholm, som altid har åbent

Denne gang går turen til 4 dybt fascinerende steder på Nordlandet. Om I går eller løber, alene, med en ven eller med familien - disse ture bliver man ALDRIG træt af.

Cirkelstien

Prøv Cirkelstien, som går fra Allinge til Hammershus via landets største helleristningsfelter og med fantastisk udsigt over det nordbornholmske landskab! Stien går fra helleristningsfeltet ved Madsebakke i udkanten af Allinge.

Stien har sit navn fra de tre cirkelformede træplatforme med en diameter på 25, 15 og 7 meter, som man finder undervejs på stien. Platformene fungerer som holdepunkter i landskabet og er oplagte til leg, læring og formidling for skoleklasser og andre grupper, som besøger området.

Salomons sti

Salomons Sti er den nemmeste og korteste markerede vandrerute på Hammerknuden. Stien, som er 2,7 km lang, starter i Sandvigbugten og går via Hammer Odde Fyr og Salomons Kapel. Selv om stien er relativt nem at gå, er den dog ikke egnet til gangbesværede eller barnevogne.

Salomons Sti på Hammerknuden er en 2,7 km lang rute, som starter og slutter i Sandvigbugten og går via Hammer Odde Fyr og Salomons Kapel. Stien er markeret med grønne piktogrammer, pile og prikker. 

Stenhuggerstien

Prøv Stenhuggerstien, som blev åbnet i 2019. Stien fører forbi mange af de steder, som har været centrale i Hammerknudens nyere historie. Og så fører den dig langt op i 'fjeldet' til en fantastisk udsigt.

Vi anbefaler, at du starter din tur i Sandvigbugten lige efter campingpladsen, og at du bør være rimelig godt gående, for stien har flere stejle og klippefyldte passager undervejs. 

Borrelyngen

Området er en rest af højlyngen, som tidligere har strukket sig fra Hammerknuden i nord til Paradisbakkerne i syd. Der er kun enkelte utydelige trampestier i Borrelyngen, så du skal regne med at gå en del på opdagelse i terrænet uden en sti til at lede dig på vej. Hvis du virkelig vil på "vildmarkstur" kan du fortsætte ind i den uvejsomme og vilde Østre Borregårds Skov, som ligger syd for Borrelyngen.

Du finder Borrelyngen ved at starte på parkeringspladsen Nordre Borrelyngvej 48, 3770 Allinge. Gå herfra østpå ad cykelruten. Efter 200 meter møder du klipper og lyng på højre hånd. Her kan du også finde starten på en lille trampesti, som fører dig ind i Borrelyngen.

 

KILDE: Videoer og tekster er produceret af Naturstyrelsen Bornholm