Litteraturtip: Bagom Caroline Albertine Minor
Foto: Martin Reinhard / Gutkind
Litteraturtip: Caroline Albertine Minor: Hummerens skjold
'Hummerens skjold' (2020)

Bagom Caroline Albertine Minor

06.10.20
En af de unge stemmer i litteraturen

Alene titlen 'Hummerens skjold' kan jo gøre én lidt nysgerrig. Hvad gemmer der sig bag det skjold, og hvilken forfatter gemmer sig bag den flotte titel?

Det gør forfatterskoleuddannede Caroline Albertine Minor (1988-), som har udgivet 2 romaner og en novellesamling siden 2013, men debuterede med noveller allerede i 2010.

Perfekt afmålt nøgternhed 

Sproget og stemningen knitrer i Minors romandebut ('Pura Vida', 2013) om Viktoria, der i begyndelsen af sine 20’ere driver rundt i tilværelsen og verden. Romanen er et overflødighedshorn af originale billeder og perfekt afmålt nøgternhed. (Kilde: Litteratursiden.dk)  

Næstekærlighed og omsorg 

’Velsignelser’ (2017) er fortællinger om svigt, tab, venskab og utroskab. I de syv noveller møder vi kvinder, der befinder sig i sorgens eller tabets rum, og dette rum beskrives uhyre smukt, præcist og usentimentalt. (Kilde: Litteratursiden.dk)

Har du været i kontakt med den anden side i dag? 

’Hummerens skjold’ (2020) prikker hul på talerøret mellem levende og døde og spørger, hvad de to 'tilstande' kan gøre for hinanden. Spørgsmålet indleder romanen og afslutter den. (Kilde: Litteratursiden)

Vil du inspireres til nye læseoplevelser?

Forfatterweb.dk finder du en mængde portrætter af danske og udenlandske forfattere - udvalget er bredt, og du finder både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer. 

Litteratursiden finder du inspiration, baggrund og viden om ny og ældre skønlitteratur og faglitteratur for både børn og voksne. Du kan finde forfatterportrætter, anmeldelser, lister, temaer og analyser.
 

Reservér Caroline Albertine Minors udgivelser
GennemseGennemse
  • Bog

Hummerens skjold : roman

Af Caroline Albertine Minor (2020)
Roman om brudte forbindelser, svigt og omsorg blandt tre meget forskellige søskende, der af forskellige årsager igen ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Velsignelser : noveller

Af Caroline Albertine Minor (2020)
Noveller om sorg og sorgbearbejdelse. Om at miste og at finde trøst
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Pura vida : roman

Af Caroline Albertine Minor (2018)
Viktoria forlader sit trygge og velordnede liv i Danmark og rejser til Paris for at studere. Men hun har svært ved at...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Artikel

Caroline Albertine Minor

Af Louise Rosengreen, Karina Søby Madsen (2020)
Portræt af forfatteren, der har fat om sin generation, men med en spinkel og lavmælt forfatterstemme, og hvor detalje...
Læs mere