Signe viser flotte bøger frem
Skammerens datter
Signe viser flotte bøger frem
Astrid Lindgren
Signe viser flotte bøger frem
Livet
Signe viser flotte bøger frem
Claras bog

Signe viser flotte bøger frem

20.03.21
Vores kollega Signe Kure har haft en masse flotte bøger gennem hænderne og peger her på sine aktuelle yndlingstitler

Skønne bøger til at snakke om og til at få minder frem. Reservér nedenfor.

Lene Kaaberbøl: Skammerens datter - illustreret (2020)

Klassikeren om 'Skammerens datter' er kommet i en flot udgave med masser af illustrationer. For børn med hang til fantasy og mod på lidt uhygge - fra 10 år Jeg har læst serien for mange år siden og set filmen om Skammerens datter.

Illustrationerne er fantastisk flot illustreret. Dina bor sammen med sin mor og 2 søskende. Hun har ikke særlig mange venner. Dina der har arvet sin mors særlige evner, det er en gave, men også en forbandelse, at have skammer-evner - kun ganske få tør se Dina frivilligt i øjnene. Dina møder onde magter og drager. 

Joanne K. Rowling: Harry Potter og de vises sten Harry Potter og de vises sten. Illustreret (2020)

Flot og gennemillustreret udgave af historien om Harry Potter, der har trolddomsblod i årerne og bliver elev på Hogwarts skole for magi. For både nye og gamle Harry Potter-fans fra 11 til 99 år og egnet til højtlæsning for børn fra ca. 8-9 år. Jeg har læst og set film om Harry Potter for mange år siden, de illustrerede udgave er utrolig flotte.

Linzie Hunter: Astrid Lindgren (serien 'Små mennesker, store drømme')

Billedbog om børnebogsforfatteren Astrid Lindgren (1907-2002), der som barn elskede at lege frit og slet ikke havde lyst til at blive voksen. Som voksen forfatter skabte hun figurer som Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg - bla. med inspiration fra sin barndom.

Astrid Lindgren: Emil fra Lønneberg (illustreret af Kina Bodenhoff) (2019)

Emil er en lille vildbasse, der ustandselig finder på skarnsstreger. Det ophidser hans far og bekymrer hans mor, når han f. eks. sidder fast med hovedet i suppeterrinen, hejser lille Ida op i flagstangen og slår til søren på Hørby marked. 

Astrid Lindgren:  Pippi stikker af (illustreret af Fabian Göranson) (2020)

Spændende og sjov historie om Pippi, Annika og Tommy, der stikker af på eventyr og oplever lidt af hvert. Oplagt til højtlæsning for 3-7-årige.

Astrid Lindgren er en af vores bedste forfattere.  Hendes bøger findes både som billedbøger, højtlæsning for små og store. Og der kommer nye udgaver af de gamle historier, som vi aldrig bliver trætte af.
Hendes bøger om bøger om Emil og Pippi og Børnene fra Bulderby er de bøger vi har læst rigtig mange gange i min familie. Børnene får lov til at være børn og udforsket verden, bruge deres fantasi og nysgerrighed. Emil og Pippi er børn med krudt i.

Lisa Aisato: Livet (illusteret af Aisato) (2020)

Billedbog. En visuel rejse gennem et livsforløb, fra barndom og ungdom via voksenalderen til afslutning i alderdommen.

En flot illustreret bog om livets gang, hvor man hele tiden får øje på nye ting.

Ester Bock: Min mormors hus lugter dejligt (illustreret af Kamilla Wichmann) (2016) 

Billedbog. Et barn fortæller om sit forhold til sin mormor. Man hører om, hvordan det er at være på besøg hos mormoren og om, hvad de laver sammen, men også om mormorens barske opvækst under 2. Verdenskrig. 

Jeg får nogle dejlige minder fra min barndom - og om min mormor og morfar. Der var nærhed og varme og frihed. Tid til kortspil og leg. Jeg kunne altid lugte, hvad vi skulle have og spise, når vi kom om søndagen og besøgte min mormor og morfar. Min mormor var god til at bage og lave mad. Min mormor og morfar havde oplevet 2 krige. Og min mor var var barn under 2. verdenskrig. De oplevede at der var rationering. Min mor samlede RICHS-samlemærker fra erstatningskaffe. Dem har jeg kigget meget på.  Min mormor og morfar havde have og høns og ænder, så de klarede sig godt. Når de slagtede høns og ænder lugtede det ikke så godt. De boede i Rø, og de havde russer boende. Der var også en flyveplads i Rø på den tid.

Inge Duelund Nielsen: Claras bog (illustreret af Gitte Gade) (2020)

Poetisk og gribende billedbog om at være usynlig blandt andre børn. Om kærlighed til naturen, et venskab med et træ og en buschauffør. God til højtlæsning og eftertænksomhed fra ca. 6 år.

Claras bog handler om en pige, der er usynlig. Hun er ven med et træ og alle dyrene og kan høre græsset gro. Hun leger ikke med de andre børn. Det er en flot illustreret bog.

Betina Birkjær: Kaffe kanin vintergæk væk (illusteret af Anna Margrethe Kjærgaard) (2019)

Billedbog. Stumps bedstefar hjælper altid med Stumps kryds og tværs. Men en dag begynder han at tabe alle sine ord, og langsomt ændrer han adfærd og humør. Så får Stump en idé til, hvordan hun kan give bedstefar humøret tilbage

'Kaffe Kanin vintergæk væk' er en bog om forholdet mellem børn og bedsteforældre og hvad der sker med kroppen og hjernen, når man bliver gammel. Når man får svært ved at huske. Hvor små ting og billeder og dufte kan hjælpe med at huske øjeblikke og minder.  Det er en fin bog med nogle fine illustrationer.

Elvira Fragola: Fuglene i min have (2018)

Beskrivelse af 20 af de mest almindelige danske fugle, der findes i haven, i parken og ude i naturen. Med illustrationer af fuglene og deres æg samt vignet der relaterer til deres levevis.

Vi har haft mange fugle på vores foderbræt denne vinter. Det er især blåmejser, musvit, solsort og rødhals vi har oplevet. 

Stuart Atkinson: Se på stjerner med katten om natten (illusteret af Brendan Kearney) (2020)

I denne dejlige bog kan du lære om stjerner og planeter og om, hvordan man kommer i gang med at få øje de enkelte stjernebilleder.

 

Reservér titlerne i biblioteket
GennemseGennemse
 • Bog

Skammerens datter (Ill. Emil Landgreen)

Af Lene Kaaberbøl (2020)
Det er en gave, men også en forbandelse, at have skammer-evner - kun ganske få tør se Dina frivilligt i øjnene. Klass...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Bog

Harry Potter og de vises sten (ill. MinaLima)

Af Joanne K. Rowling (2020)
Flot og gennemillustreret udgave af historien om Harry Potter, der har trolddomsblod i årerne og bliver elev på Hogwa...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Billedbog

Astrid Lindgren

Af Linzie Hunter, Isabel Sánchez Vegara (2020)
Billedbog om børnebogsforfatteren Astrid Lindgren (1907-2002), der som barn elskede at lege frit og slet ikke havde l...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Bog

Emil fra Lønneberg (Ved Kina Bodenhoff)

Af Astrid Lindgren (2019)
Emil er en lille vildbasse, der ustandselig finder på skarnsstreger. Det ophidser hans far og bekymrer hans mor, når ...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Billedbog

Pippi stikker af

Af Astrid Lindgren, Fabian Göranson (2020)
Spændende og sjov historie om Pippi, Annika og Tommy, der stikker af på eventyr og oplever lidt af hvert. Oplagt til ...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Bog

Livet - illustreret

Af Lisa Aisato (2023)
En visuel rejse gennem et livsforløb, fra barndom og ungdom via voksenalderen, med afslutning i alderdommen
Læs mere
GennemseGennemse
 • Billedbog

Min mormors hus lugter dejligt

Af Ester Bock, Kamilla Wichmann (2016)
Billedbog. Et barn fortæller om sit forhold til sin mormor. Man hører om, hvordan det er at være på besøg hos mormore...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Billedbog

Claras bog

Af Inge Duelund Nielsen, Gitte Gade (f. 1970-10-09) (2020)
Poetisk og gribende billedbog om at være usynlig blandt andre børn. Om kærlighed til naturen, et venskab med et træ o...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Bog

Fuglene i min have

Af Elvira Fragola (2023)
Beskrivelse af 20 af de mest almindelige danske fugle, der findes i haven, i parken og ude i naturen. Med illustratio...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Billedbog

Se på stjerner med katten om natten

Af Stuart Atkinson, Brendan Kearney (2020)
Lær om stjerner og planeter og om, hvordan man kommer i gang med at få øje de enkelte stjernebilleder
Læs mere
GennemseGennemse
 • Billedbog

Stjerneglaneren

Af Pernille T. Boldemann (f. 1985), PisajElf (2019)
Læs mere
GennemseGennemse
 • Billedbog

Kaffe kanin vintergæk væk

Af Betina Birkjær, Anna Margrethe Kjærgaard (2019)
Billedbog. Stumps bedstefar hjælper altid med Stumps kryds og tværs. Men en dag begynder han at tabe alle sine ord, o...
Læs mere