Inspiration: David elsker havet - se hvad han læser
Lad os glæde os over havet og horisonten i denne tid

David elsker havet

06.04.20
Bibliotekar David Bendixen har fundet 3 yndlingstitler frem

Til hverdag møder du David på Hasle Bibliotek og i Rønne. Når han holder fri hopper han i våddragten og dykker i havet rundt om øen. Sejt.

Her kan du se et udvalg af mine yndlingsbøger. De har alle 3 på den ene eller anden måde har sat sit præg på mig. Det kan enten være den gode historie eller en helt unik måde at formidle forskellige emner på.

Alle tre titler kan findes på e-reolen enten som e-bog eller som lydbog og måske begge dele. 

Morten A. Strøknes: Havbogen

Bogen tager dig med på to venners eventyr i det nordlige Atlanterhav, ud for Lofoten i Norge. De to venner har sat sig for at fange et af dybhavets vidundere, nemlig den mystiske grønlandshaj, som kun sjældent ses ved havoverfladen. Man følger de to venners eventyr, igennem et år, i medgang og modgang. Fortællingen iblandes løbende kapitler i essayform som f.eks. omhandler livet under overfladen, om videnskab og om myter om havet. I Havbogen får du en god og velafbalanceret blanding af en gode historie, fakta og videnskab.

Det jeg faldt for ved Havbogen var den vekslen mellem historien om de to venner og deres projekt med forskellige afsnit med historie, fakta og videnskab.

Peter Lund Madsen: Frihedens pris - en kort historie om menneskehjernen 

I denne bog fortæller Peter Lund Mads på ganske fin vis om hjernens evolutionshistorie, om hvilken betydning hjernens funktionsevne har for mentale ubalancer som stress, demens, angst, skizofreni mm. Peter Lund Madsen supplerer bogens faglige indhold ved at berette om, da han selv var bange for at blive sindssyg. 

Bogen formidler let tilgængeligt et måske ret kompliceret stof om et af kroppens måske mest fascinerende og vigtigste organer. Her har man en god mulighed for at snuse til hvad der sker i vores hjerne. Jeg faldt for bogen, fordi Peter Lund Madsen præsterer at formidle et videnskabeligt område, der let kan blive tørt og svært forståeligt på en let måde, så selv en person uden den store viden om området kan følge med.

Steffen Jacobsen: Da jeg blev døden

Hvis man er til en god og velskrevet historie, og savner tv-stationen DR K, så er denne bog et godt bud på en bog der bare skal læses. Thrilleren giver god mulighed for at dykke ned i kapløbet om at få skabt verdens første atombombe. Handlingen finder primært sted i Los Alamos ørkenen på et hemmelig amerikansk militæranlæg, hvor man støder ind i store historiske personer som fx. Niels Bohr. Bogens forskellige personer kommer ud for i forskellige dilemmaer, som ikke kun har konsekvenser for dem selv, men også mange andre personer. Og så får du også spionage, kærlighed og magt med i købet! 

En absolut fængende og spændende bog af Steffen Jacobsen.

Lyt eller læs udvalgte titler på eReolen
GennemseGennemse
  • Lydbog (net)

Frihedens pris - en kort historie om menneskehjernen

Af Peter Lund Madsen (2018)
Hjerneforsker, speciallæge i psykiatri, forfatter og foredragsholder Peter Lund Madsen (f. 1960) fortæller om hjernen...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Lydbog (net)

Da blev jeg Døden

Af Steffen Jacobsen (f. 1956) (2017)
Historisk thriller om våbenkapløbet om at skabe den første atombombe. Hovedperson er den danske ingeniør David Adler,...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Ebog

Da blev jeg Døden : roman

Af Steffen Jacobsen (f. 1956) (2017)
Historisk thriller om våbenkapløbet om at skabe den første atombombe. Hovedperson er den danske ingeniør David Adler,...
Læs mere