Vi inspirerer: Gitte har haft store læseoplevelser i Coronatiden
Kollega Gitte Boss Thomsen nyder læsningen

Gittes læseoplevelser i en Coronatid

29.04.20
Gitte har haft mulighed for plukke godbidder fra vores Læsekredssæt

Til hverdag er vores kollega Gitte Boss Thomsen med til at administrere bibliotekets ganske store samling af bøger til læsekredse, og da de lige nu står og blomstrer på hylden, har hun været heldig at kun tage nogle stykker med hjem i Coronatiden.

Som pesten

Hanne Vibeke Holsts 'Som pesten' begyndte Gittes egen læsekreds faktisk på, lige inden Danmark lukkede ned pga. Coronavirus, og det har været virkelig surrealistisk at læse den sideløbende med, at pandemien bredte sig og medierne løb over med beretninger og fakta, som var meget lig dem i bogen. I bogen var de dog noget hurtigere med vaccinen...

Smertelig historie

Gitte kastede sig dernæst over Delia Owens 'Hvor flodkrebsene synger', som var en dejlig men smertelig bog, som hun glæder mig til at se filmudgaven af. Filmrettighederne er købt! Bogen har været populær i et stykke tid nu, 99 personer venter i reservationskø her på Bornholm. Nedenfor er der mulighed for adgang til ebogen.

Kuturmøde

Senest har Gtte fordybet sig i Jan-Philipp Sendkers trilogi - 'At høre hjertet slå,' 'Hjertets stemme' og 'Det som hjertet husker' (ikke på eReolen pt). Romanen foregår hovedsagelig i Burma, hovedpersonen kommer fra New York, så kontrasterne er virkelig store... F.eks. spørger hendes burmesiske kæreste hende, hvad hendes arbejde er. Da hun fortæller, at hun er advokat og fører sager for firmaer, som har fået piratkopieret deres produkter, så forstår han det ikke. Han synes da bare, at det er meget bedre, at produkterne bliver meget billigere!

Læsekredse

Hvis du er med i en læsekreds - eller har lyst til at lave en - så kan du få et overblik over hvilke romaner, biblioteket har indkøb i sæt: Læsekredsbøger. Her finder  får du også overblik over, hvilken service vi tilbyder jer, som gerne vil mødes i en gruppe og opleve bogen sammen.