Elizabeth Gilbert: Big Thinking
En 'boggave' i en urolig tid

Sådan får du mere kreativitet i dit liv

23.04.20
Biblioteksmedhjælper Jasmin Würtz er vild med Elizabeth Gilberts 'Big Magic': Livsbekræftende. Ægte. Hjertevarmende

Den største udfordring jeg har oplevet blandt kreative folk af alle slags i Corona-perioden, er udfordringer i forhold til motivation og ideer. Jeg har især mærket det på egen krop, og i den sammenhæng er Elizabeth Gilberts 'Big Magic - sådan får du mere kreativitet i dit liv' den perfekte bog til at sænke tempoet og hjerneaktiviteten - og åbne op for de kreative hjernelapper

Med en verden stort set isoleret, og en hverdag vendt fuldstændig på hovedet, er den røde tråd igennem vores fælles hverdag nu især tvivl og bekymring. Vi bliver udsat for mere støj end vi har været vant til, og det er med til at fjerne alt overskud, energi og den kreativitet, vi plejer at have. 

'Big Magic' tager udgangspunkt i den frygt, der automatisk følger med, når man laver noget kreativt og viser verden, hvad man kan. Det er en fantastisk god bog, der giver en indsigt i en kreativ persons tankegang, og en forfatter, som deler ud af sine egne erfaringer og tanker om, hvordan frygt og kreativitet går hånd i hånd, men frygten ikke behøver at fylde det hele. 

Elizabeth Gilbert fortæller billedligt om, hvordan hun og hendes kreativitet 'sidder på forsædet i bilen', og hvordan frygt og angst må 'sidde på bagsædet'. Fra 'bagsædet' kan frygt og angst ikke 'pille ved radioen', komme med forslag om hvor de skal hen eller komme med dårlige argumenter i mod kreativitet.

Til alle mine kreative brødre og søstre – god læsning!  

'Big magic' er et fast inventar hos mig og en af mine bibler inden for kreativ tænkning. Den prikker til ens idé om, hvordan man selv arbejder med sin kreativitet. Jeg læser den gerne årligt eller endnu bedre lytter til den amerikanske lydbog, som gør en helt rolig i maven.

Jeg oplever Gilbert som en ligesindet kreativ hjerne, der ved, hvad det vil sige at tackle frygt og angst sammen med de fantastiske følelser, kreativitet bringer med sig.

Det er en håndbog for alle med et kreativt gen. Jeg anbefaler, at man læser den i hvert fald én gang i sit liv. Og igen og igen. 

Find Elizabeth Gilbert på eReolen, danske og engelske udgaver
GennemseGennemse
  • Ebog

Big Magic : Creative Living Beyond Fear

Af Elizabeth Gilbert (2015)
Summary: The instant #1 NEW YORK TIMES Bestseller "A must read for anyone hoping to live a creative life... I da...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Lydbog (net)

Big Magic : Creative Living Beyond Fear

Af Elizabeth Gilbert (2015)
Summary: The instant #1 NEW YORK TIMES Bestseller "A must read for anyone hoping to live a creative life... I da...
Læs mere