INSPIRATION: Maj-Britt giver dig ideer til hjemmeskolingens håndarbejdstimer
Hold styr på maskerne!

Strikning på skoleskemaet?

02.04.20
Maj-Britt lærte at strikke af sin tante

Biblioteksassistent Maj-Britt Hansen fortæller: "Da jeg var barn, skulle man som pige lære at strikke. Det blev betragtet som et vigtigt håndværk at kunne. Ofte var det en bedstemor eller en tante som stod for oplæringen, ikke altid mor.

Jeg kom fast hos min tante et par gang om ugen og så hyggede vi et par timer med at strikke. Der lærte jeg de vigtigste teknikker.
 
Her i denne tid med hjemmeundervisning, kan det jo være at der står håndarbejde på skemaet. Hvis du som 'strikkeunderviser' føler dig lidt på bar bund, så ligger der en dejlig begynderbog på eReolen: 'Lær at strikke, for børn og begyndere'  af Lilly Secilie Brandal.

Bogen starter med en strikkeskole, hvor man lærer teknikken, og efterfølges af mange fine opskrifter på gode begynderprojekter. Projekter for både drenge og piger. Det er vigtigt for en nybegynder at man kan se, at det færdige resultat kan blive fint. Derfor synes jeg at man skal huske at bruge gode materialer, både garn og strikkepinde.

Når man har lært teknikkerne og ikke længere kæmper med at fange maskerne, er det rigtig hyggeligt at høre en lydbog medens man strikker."