Vi anbefaler: Den rystede republik af Aske Munck
Den rystede republik: hvad i alverden er der i vejen med Frankrig? (2020)

Den rystede republik

08.09.21
Om bag facaden på det moderne Frankrig

Hvad ved vi danskere egentlig om det nutidsfrankrig, der ligger bag den smukke og for mange danskere romantiske facade på republikken Frankrig? Det bliver vi som læsere meget klogere på i Aske Muncks bog "Den rystede republik: hvad i alverden er der i vejen med Frankrig?" Marie har netop læst bogen.

For mange af os er Frankrig og Paris cykelløb, store boulevarder, dejlig mad, fantastiske museer, mode og et smukt sprog. Men som titlen på Aske Muncks ret nye bog antyder, så er det måske meget sundt at etablere lidt ekstra viden om forholdene i det store land få timers flyvetur herfra. Og indsigt får du i den nye fremragende bog.

Et polariseret land 

Bogen giver et ærligt kig om bag facaden og uden for turisternes normale ruter. Ind i det rigtige Frankrig, som kæmper med store sociale og økonomiske problemer. Bogens undertitel, “Hvad i alverden er der galt med Frankrig?”, sætter scenen. Det er ikke det normale glansbillede med eventyrlige landskaber, parisiske cafeer og Rivieraen. Det er det rå, til tider grå og barske Frankrig. Også en meget aktuel bog i den forstand, at retssagen i forbindelse med det store, blodige terrorangreb i det centrale Paris i 2015 er startet i dag d. 8. september 2021.

Vi bliver hevet helt med ned i dyndet i et stærkt splittet Frankrig, hvor der mentalt er utrolig langt fra cafeerne i centrum af Paris til ghettoerne i den nordøstlige del af storbyen, til De Gule Vestes besættelse af rundkørsler landet rundt og videre ud til bønderne på landet og rigmændene i Nice. Vi får smækket Frankrigs store sociale problemer lige op i ansigtet.

Journalisten Aske Munck skriver i et godt og klart sprog, og bogen er også tilgængelig for dig som ikke har den store baggrundsviden om franske forhold.

Reservér bogen
GennemseGennemse
  • Bog

Den rystede republik : hvad i alverden er der i vejen med Frankrig?

Af Aske Munck (2020)
Skarp og tankevækkende analyse af Frankrigs aktuelle situation, midt i et polariseret Europa, med en splittet befolkn...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Ebog

Den rystede republik : hvad i alverden er der i vejen med Frankrig?

Af Aske Munck (2020)
Skarp og tankevækkende analyse af Frankrigs aktuelle situation, midt i et polariseret Europa, med en splittet befolkn...
Læs mere